Relație VS Religie – Capitolul 5 Lecția 6 – Duhul Sfânt, încredere și perseverență

Matei 7:7-14 – „Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găsește; și celui ce bate, i se deschide. Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră? Sau, dacă-i cere un pește, să-i dea un șarpe? Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer! Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea și Prorocii. Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt cei ce o află.”


IDEI DE BAZĂ

¶În căutările noastre către Dumnezeu trebuie să avem încredere în bunătatea Lui. El este un Tată bun gata să dea daruri bune copiilor Săi.
¶Căutarea cu perseverență ne asigură că primim de la Dumnezeu valorile Împărăției de care avem nevoie. ¶Insistența și perseverența dovedesc câtă valoare dăm căutării noastre.
Trebuie să căutăm valorile Împărăției cu o inimă bună, sinceră și lipsită de egoism.


Unui adevărat copil al lui Dumnezeu nu trebuie să îi fie teamă să… Citește în continuare

%d blogeri au apreciat: