Este Pustan un promotor al religiei prosperității?

Mie îmi place să cred că nu, dar mesajul lui din videoclipul de mai jos, mă contrazice.

În urmă cu mai mult timp, când am ascultat acest mesaj, am fost tentat să scriu ceva, dar m-am gândit că poate a fost doar o greșeală și o să treacă neobservată. Nu a fost așa, așadar după mai mult de un an de când Pustan a predicat acea predică, iată că unii încă expun mesajul lui pe YouTube.

Consider iresponsabilitate, să lăsăm asemenea aberații să continue să circule pe internet fără să fie clarificate, mai ales că audiența lui Pustan este una numeroasă și nu am vrea ca cei ce au ascultat acest mesaj să fie duși într-o direcție greșită, în ce privește binecuvântările Nou Testamentale.

În primul rând, ceea ce Pustan spune este nebiblic. După Noul LEGĂMÂNT , adus de Isus, nu numai că zeciuiala nu mai este relevantă și nu mai este condiția de a fi binecuvântat pământește, dar ISUS menționează faptul că bogățiile ar putea fi o piedică, pentru mulți, în a intra în Împărăția Cerurilor. Conform cu ce spune Pustan, toți cei ce nu dețin măcar 30,000 de Euro, sunt sub blestem, ca atare nemântuiți!?

Matei 6:33 Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Acest verset spune foarte clar că prioritatea creștinilor Nou Testamentali este să caute Împărăția Cerurilor și Neprihănirea, iar lucrurile pământești sunt date de Dumnezeu pe deasupra, în funcție de cum consideră EL și în așa fel ca sa fie cu adevărat o binecuvântare, nu o cădere! Bănuiesc că Pustan deține 30, 000 de Euro, în permanență, pentru a fii sigur că nu este din mijlocul celor blestemați, adică nemântuiți. Majoritatea, chiar și cei ce trăiesc în diaspora, unde se câștigă mult mai bine ca în România, atât pastori cât și membrii simpli în biserică, nu dispun de această sumă, ca atare nu îndeplinesc condiția mântuirii, după regulile enunțate de către fratele Pustan în mesajul de mai jos, dar cu atât mai puțin cei din România. Câți creștini din România și nu numai, dețin economii de 30,000 Euro??

Sper ca fratele Pustan să revină cu un mesaj de corectare, a mesajului respectiv, dacă nu vrea să fie considerat un predicator care promovează evanghelia prosperității, și care nu ține cont de Cuvântul BIBLIC, ci doar aruncă vorbe fără acoperire Biblică. Dacă citim Noul Testament, putem observa și deduce cu ușurintă, că atât ISUS, cât și toți ucenicii Lui, nu au fost oameni prea avuți în ce privește posesiunile pământești, dar foarte bogați în cele spirituale, lucru primordial după NOUL LEGĂMÂNT. Ce să mai zicem de apostolul Pavel care a pierdut toate avantajele pământești, pentru a dobândi ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR!?

Va rog ascultați cu mare atenție mesajul fratelui Pustan și încercați să-l potriviți cu Cuvântul Biblic din Noul Testament. Eu nu am găsit nicio bază biblică pentru acest mesaj!?

Cu multă dragoste,
>>>mike olari<<<

%d blogeri au apreciat: