Relație VS. Religie – Capitolul Lecția 7, Nu judeca păcatul altora

  • Luca 13:1-5 – „În vremea aceea, au venit unii şi au istorisit lui Isus ce se întâmplase unor galileeni, al căror sânge îl amestecase Pilat cu jertfele lor. ‘Credeţi voi’, le-a răspuns Isus, ‘că aceşti galileeni au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi galileeni pentru că au păţit astfel? Eu vă spun: nu, ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel. Sau acei optsprezece inşi peste care a căzut turnul din Siloam şi i-a omorât, credeţi că au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi oameni care locuiau în Ierusalim? Eu vă spun: nu, ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.”

IDEI  DE  BAZĂ

  • Isus contestă atitudinea de a judeca și condamna pe alți oameni păcătoși.
  • Nimeni nu poate evita moartea fizică, dar pocăința de păcate în timpul vieții acesteia ne va salva de moartea veșnică în păcat.
  • Condamnându-i pe alții noi ne vom crede mai buni și nu ne vom mai ocupa de propriile păcate prin pocăință.

O altă atitudine care trebuie dezvoltată de urmașii lui Isus este aceea de a nu ne grăbi să judecăm și să condamnăm păcatele altora. Cei care aduc în discuție moartea cumplită a unor oameni din Galileea sugerează într-un fel că ei au fost pedepsiți de Dumnezeu murind astfel. Mentalitatea generală a oamenilor este că cei răi sunt pedepsiți imediat, iar când cineva moare de tânăr sau printr-o moarte tragică, este și mai judecat….citește în continuare

%d blogeri au apreciat: