Relație VS. Religie – Capitolul 8 Lecția 12, Onest cu privire la minuni

  • Marcu 8:22-26 – „Au venit la Betsaida; au adus la Isus un orb și L-au rugat să Se atingă de el. Isus a luat pe orb de mână și l-a scos din sat, apoi i-a pus scuipat pe ochi, Și-a pus mâinile peste el și l-a întrebat: ‘Vezi ceva?’ El s-a uitat și a zis: ‘Văd niște oameni umblând, dar mi se par ca niște copaci.’ Isus i-a pus din nou mâinile pe ochi; i-a spus să se uite țintă și, când s-a uitat, a fost tămăduit și a văzut toate lucrurile deslușit. Atunci, Isus l-a trimis acasă și i-a zis: ‘Să nu intri în sat și nici să nu spui cuiva în sat.”

IDEI  DE  BAZĂ

  • Înfăptuirea minunilor nu presupune un anumit șablon sau ritual, ci mai degrabă este nevoie de călăuzire și cunoștință supranaturală.
  • La întrebarea lui Isus, orbul este onest, iar asta nu îl face pe Isus să renunțe, ci dimpotrivă, și-a pus a doua oară mâinile pe ochii lui, după care orbul a declarat că vede clar.
  • Pentru a-i proteja credința, Isus îi spune să meargă direct acasă, fără să treacă prin sat și nici să nu spună celor din sat.

Onestitatea este foarte importantă pentru un creștin adevărat. Ea trebuie aplicată în toate domeniile vieții, dar o zonă aparte este cea a săvârșirii minunilor. Lipsa de onestitate poate duce la respingerea minunilor și împietrirea oamenilor cu privire la ele…citește în continuare

%d blogeri au apreciat: