Relație VS. Religie – Capitolul 8 Lecția 14, Asemeni unui copilaș

  • Marcu 10:13-16 – „I-au adus nişte copilaşi ca să Se atingă de ei. Dar ucenicii au certat pe cei ce îi aduceau. Când a văzut Isus acest lucru, S-a mâniat şi le-a zis: ‘Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor ca ei. Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş cu niciun chip nu va intra în ea!’ Apoi i-a luat în braţe şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei.”

IDEI  DE  BAZĂ

  • Ucenicii considerau că nu este bine ca Isus “să piardă vremea” cu copilașii, în defavoarea problemelor serioase ale oamenilor mari.
  • Isus contrazice această atitudine cu argumentul că oamenii mari ar trebui să ia exemplu de la copii cu privire la acceptarea Împărăției lui Dumnezeu. 
  • Isus acordă atenție copiiilor și luându-i în brațe i-a binecuvântat.

Această întâmplare nu se referă atât de mult la copii, în sens fizic, ci are de-a face cu exemplul unei atitudini de copil cu privire la primirea Împărăției. Isus le spune ucenicilor care voiau să se descotorosească de copii, că de fapt, ei ar trebui să stea prin preajma lor pentru a observa atitudinea cu care ei primesc ceea ce li se spune.

Această atitudine este necesară pentru a putea depăși anumite prejudecăți religioase sau tradiții ale oamenilor, de multe ori foarte greu de dat la o parte pentru a primi înnoirea adusă prin învățătura Împărăției. Copiii cred pur și simplu, fără să pună sub semnul întrebării, fără să caute argumente logice, chiar fără să înțeleagă, pentru că ei au o credință a inimii – se încred – nu o credință logică ce vrea neapărat argumente care să convingă mintea și apoi să creadă. Un copil se încrede în persoana care aduce vestea și ia apoi de bun ceea ce aude și face ceea ce i se cere… citește în continuare

%d blogeri au apreciat: