Vestirea Evangheliei este prioritară minunilor

Luca 4:31-44

• Isus mergea în sinagogile din Galileea pentru a propovădui oamenilor vestea bună a Împărăției lui Dumnezeu.
• Deși oamenii erau impresionați de învățătura Lui, cei mai mulți veneau pentru a primi vindecarea trupească.
• Eliberarea oamenilor de duhurile rele și vindecarea este o mărturie a puterii lui Dumnezeu și o confirmare a propovăduirii Împărăției.
• Într-un context de credință și inimă sinceră, vindecările sunt foarte accesibile.
• Isus clarifică faptul că misiunea Lui prioritară este să predice Evanghelia pentru ca oamenii să fie mântuiți și să intre în Împărăția Cerurilor.

Un gând despre „Vestirea Evangheliei este prioritară minunilor

 1. Este foarte bine să mergi în adunări sau pe stradă sau în piețe, etc. pentru a propovădui oamenilor vestea bună a Împărăției lui Dumnezeu, dar acest lucru se face după ce ai fost mântuit, adică ai înțeles cuvântul lui Dumnezeu.
  Problema gravă este aceea că sunt mulți care nu sunt mântuiți și nu cunosc pe Dumnezeu (Ioan 17:3), totuși pentru faptul că au mers pe la adunări religioase, caută să le vorbească oamenilor despre „vestea bună a Împărăției lui Dumnezeu”.
  Si pentru că nu cunosc Evanghelia adevărului, vor cauta să învețe pe alții o altă evanghelie, ce cuprinde lucruri înșelătoare și astfel duc pe mulți în rătăcire.

  Nu doar că este o altă evanghelie, dar sunt unii oameni care vă tulbură şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos. (Galateni 1:7)

  Oamenii aceştia sunt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, care se prefac în apostoli ai lui Hristos. (2 Corinteni 11:13)

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: