Pitt (Petru) Popovici, BISERICA NU MAI ESTE BISERICĂ, CI SINAGOGĂ A SATANEI !?

         După ce am postat pe acest blog o predică de-a fratelui Iacob Coman, unde acest păstor trăgea un semnal de alarmă, cu privire la starea bisericilor EVANGHELICE, iată acum și bătrânul păstor Petru Popovici (96 ani), trage un semnal de alarmă chiar mai clar și mai direct.

         Oare sunt acești păstori greșiți în ceea ce afirmă, ori situația bisericilor este chiar tragică, iar ei sunt prea întristați și îndurerați în inima lor ca să mai stea nepăsători?

         Dar vă las pe dumneavoastră să trageți concluziile.

Cu multă dragoste,

             Mike Olari

 popovici

                    Domnul să vă înmulțească harul și binecuvântările      pe ogorul Evangheliei!

          Trăim vremuri de crize. Criza lipsei de dragoste față de Dumnezeu și dragostei față de frați și față de lumea pierdută în păcate și stricăciune e aproape în toate bisericile. O stare de moleșeală, de adormire spirituală a pătruns pe nesimțite și în bisericile noastre, nu numai în cele oficiale. Unele au încă o prezență frumoasă, dar lipsește puterea și lipsește roada. Unii obosiți au suspendat un serviciu de închinăciune de duminică după masa, căci poporul nu venea la Casa Domnului. Prin anii 1945-1950, noi aveam trei servicii pe duminică și adunările erau tixite. Ce s-a petrecut? 

          Fără să ținem seama, s-a dezvoltat gustul de predicatorie. Și Duhul Sfânt și orele de rugăciune erau tot mai neglijate. Se punea un frate mai slăbuț să o conducă. Și tinerii au început să lipsească, căci păstorul însuși lipsea. Era prea ocupat. Ori forța bisericii nu stă în oratorie, ci în rugăciune. Și iată pe nesimțite am ajuns la o stare de răcire a dragostei, un fel de apostazie(2 Timotei 3:5). Unii vor zice: „Am ajuns la ceea ce s-a profețit.” Nu, nu trebuie să gândim așa. Nu noi suntem în funcție de proorocie, ci Duhul profetic a știut mai dinainte cum vor fii unii și a dat înștiințarea, ca noi să nu ajungem în acea stare.

          Dumnezeu e izvorul Dragostei, a căldurii spirituale. Prin îndepărtarea treptată de El, am ajuns la un formalism uscat. Rugăciunea nu poate fi substituită cu nimic. Ea e părtășia prin Duhul Sfânt cu Dumnezeul nostru mare. Celelalte fără ea, devin surogate. Nu e de mirare că nu mai e căutarea celor pierduți. În cele mai multe locuri la botez sunt doar unii copii ai pocăiților, și din aceia unii fără nașterea din nou. Când nu e părtășie sfințitoare cu Dumnezeul Preasfânt, valuri de păcătoșenie inundă bisericile: prefăcătorie, minciuni, plăceri, avorturi, divorțuri, dușmănii. Și Biserica nu mai e Biserică, ci sinagogă a Satanei. Trebuie să ne trezim, să ne pocăim. Realitatea trebuie să ne zdrobească inimile. Înapoi, conform Cuvântului, la post și rugăciune. E vreme târzie. Venirea Domnului e mult mai aproape. Și ce mare e răspunderea noastră!

         Fiecare să înceapă cu el. Dați valoare rugăciunii personale. Domnul Isus a zis: „intră în odăița ta, închide ușa”, adică izolează-te de toate. Lasă televizorul, lasă internetul și toate afacerile. Privește-te pe tine în lumina LUI, smerește-te și roagă-L ca prin Duhul Sfânt să te facă o forță spirituală pentru ridicarea Bisericii și pentru mântuirea multor păcătoși. Hotărâți cu biserica zile de post și rugăciune. Topiți-vă în fața LUI pentru răcirea dragostei. În toate trezirile spirituale, Dumnezeu s-a folosit de oameni ai rugăciunii. Fiți la îndemâna LUI. EL așteaptă și vrea aceasta. Și lumea pierdută așteaptă după trimiși ai Lui Dumnezeu, care să-i ia de mână, ca îngerii pe Lot și să-i scoată din Sodoma de azi. EL e gata pentru lucrări nemaipomenite. (Luca 21:25,26).

                          Scrisoarea aceasta e un strigăt al dragostei mele către toți frații mei răscumpărați prin sângele Mielului lui Dumnezeu, care a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut.

În Glorioasa Lui slujire, 

bătrânul frate Petru Popovici

 

Sursa: http://www.pasi.ro

49 de gânduri despre „Pitt (Petru) Popovici, BISERICA NU MAI ESTE BISERICĂ, CI SINAGOGĂ A SATANEI !?

  1. Un subiect foarte provocator si chiar sint surprins fiindca este postat .Motivele sint multiple si subiectul inconveniabil pentru multi pastori prezenti care se comporta azi ,ca preotii de pe timpul Domnului Isus !
    Greu de acceptat si de recunoscut ,dar in puterea cerintei doctrinare ,structura este formata ,coagulata la fel ca pe timpul „SINEDRIULUI” si multi pastori azi prin pozitii profita de naivitatea care exzista la multimile ce le sint membrii si profita de faptul ca nu sint ca cei din Bereea.
    Stiu ca in comentariile virtuale sint un „ghimpe” pentru multi „pretinsi pastori ” care in confortul lor nu sint de acord cu ce scriu si postez.dar nu o fac din rautate si o fac cu o mare dragoste in puterea mesajului divin care ar trebui sa ii trezeasca din puterea firii si sa ii transforme in adevarati „slujitori ai Domnului Isus ” !!Iar Bisericile sa nu ajunga in soarta celor 7 Biserici descrise in cartea apocalipsei .
    Degeaba construim catedrale si cladiri foarte frumoase ,iar programele devin doar formale in scopurile firesti ale unor pastori care incalca prin comportament „Legea Divina”.La fel a fost si pe timpul nasterii Domnului Isus si in timpul lui prezent.Azi vedem ca in puterea modernizarii si a formalitatii respingem mesajul divin care ne releva ..”Dumnezeu e izvorul Dragostei, a căldurii spirituale. Prin îndepărtarea treptată de El, am ajuns la un formalism uscat. ”
    Iar cei care ajung sa explice cu fapte concrete si fara interes de „calomnie,birfire ” ,ajung izolati …ajung indepartati si caracterizati in un mod necrestinesc.
    Eu sint surprins de mesajul celor care inca au curajul sa explice starea de adormire a Bisericii din cauza acestor pastori „Si este foarte adevarat mesajul scris;”..Când nu e părtășie sfințitoare cu Dumnezeul Preasfânt, valuri de păcătoșenie inundă bisericile: prefăcătorie, minciuni, plăceri, avorturi, divorțuri, dușmănii. Și Biserica nu mai e Biserică, ci sinagogă a Satanei.”
    Si nu se nici doreste sa se ia masuri asupra acestor persoane care traiesc in puterea firii si fac astfel de pacate si mai ajung in viata sa te si raneasca si sa te insele. Si cand prezinti cauzele ..problemele din cauza unor astfel de persoane firesti ..duplicitare ajungi aspru criticat si se chiar scrie sa nu se dea crezare la tot ce se scrie si dovedeste.
    Asadar cei sinceri si dornici de a face bine ajung in suferinte …ignorati dupa cum ucenicii si Domnul Isus au fost persecutati .
    O scriu din experienta si fiecare daca ar avea curajul multe lucruri ar ajunge schimbate si adevarati pastori ar putea ajunge la o adevarata „slujire”
    Azi cele mai multe Biserici abzic la „pastorii care slujesc cu adevarat in puterea sacrificiului” ;le trebuie si sint interesate de pastori care au licenta teologica si doctorate in domeniul pshiologic ” sa intruneasca programele in puterea formala profesionala …..blocand astfel puterea „DUHULUI SFINT” Si astfel tot ce devine formal …,devine cum vedem in puterea succesului si decorului …..dar fara afectiunea crestineasca a primilor crestini descrisa pe paginile Sfintelor Scripturi .Unii nu detin aceste experiente fiindca din copilarie au urmat doar cercul restrins in care au ajuns sa creasca si cunosc in parte doar ce se desfasoara in Biserica locala in care au ajuns sa se maturizeze si se bucura de activitatea ce se desfasoara in programul creat de conducerea Bisericii.Dar cand ve-ti ajunge sa cunoasteti structurile de existenta in „MEGA BISSRICI(Biserici mari ) „si ce metode folosesc pentru cresterea lor o sa va ingroziti si nu o sa vina sa credeti ceea ce ve-ti citi.
    Unii lideri au ajuns sa analizeze indeaproape si sa-si insuseasca mesajul si au un mare succes in puterea carismei .Daca timpul va permite si doriti sa intelegeti aceste dezvaluiri pe care inca nu a -ti ajuns sa le traiti ;cititi si meditati …fiindca multi pastori folosesc din plin instructiunile ,dar trist este ca „faptele le dau de gol duplicitatea si scopul egoist!Si ecsplicatia foarte bine documentata in subiectul scris la fel si incheie;
    „…Şi nu uitati ce zicea Iisus: ” Luaţi seama la ce auziţi: Cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura; iar vouă celor ce ascultaţi, vi se va da şi vă va prisosi.” Marcu, 4:24”
    http://mucenicul.wordpress.com/2010/01/31/secretele-ascunse-ale-cursului-alpha/
    Deci sa nu fim surprinsi ca in acest timp ,secol …,Satana a ajuns sa lucreze cu atita putere in Biserici .La fel si pe timpul apostolului Pavel a fost si prin epistola sa a avut la fel curajul sa scrie :
    „…. unii ca acestia sunt apostoli mincinosi, lucratori vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos.
    14. Nu este de mirare, deoarece insusi satana se preface in inger al luminii.
    15. Nu este deci lucru mare daca si slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptatii, al caror sfarsit va fi dupa faptele lor.”
    Azi pentru multi este greu sa le acceseze „faptele acestor pretinsi ” si nici nu doresc sa le cunoasca …spunind ca nu esti nici Domnul Isus si nici ucenicii lui ” ca sa discuti si sa le descrii faptele !!Iar ei cand ajung faptele descoperite ,prin puterea mindriei si arogantei mai ajung sa te si ameninte si ;” … isi arata coltii trecand de la rugaciuni de iertare la amenintari cu codul penal”
    Daca nu credeti …cercetati si o sa va convingeti …fiindca unii au curajul sa o faca in mod public si este dovedit cu pagina de accesare….
    Deci nu fiti surprinsi si nu trebuie sa aveti frica de ei ;fiindca este scris ;”…7. Cel ce va birui va mosteni acestea si-i voi fi lui Dumnezeu si el Imi va fi Mie fiu
    8. Iar partea celor fricosi si necredinciosi si spurcati si ucigasi si desfranati si fermecatori si inchinatori de idoli si a tuturor celor mincinosi este in iezerul care arde, cu foc si cu pucioasa, care este moartea a doua.”
    Sa nu fim stapiniti de calitatea „fricii’ de a explica „ADEVARUL’ fiindca este o calitate negativa si din cauza fricii prima pereche umana dupa ce a pacatuit nu a dorit sa-si recunoasca pacatul si nici sa se intilneasca cu Dumnezeu Tatal Creatorul;
    „..8. Iar cand au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, in racoarea serii, s-au ascuns Adam si femeia lui de fata Domnului Dumnezeu printre pomii raiului.
    9. Si a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam si i-a zis: „Adame, unde esti?”
    10. Raspuns-a acesta: „Am auzit glasul Tau in rai si m-am temut, caci sunt gol, si m-am ascuns”.
    Asadar daca si noi avem frica si ascundem faptele „pastorilor firesti ” ,ei prin puterea fireasca si studiile facute si explicate in pagina de accesare ….vor induce tot mai multi in eroare si in subjugare pentru caa astfel ajung la confort ,lux si putere cu interes de globalizare (uniune) ca „SINEDRIUL” de pe timpul Domnului Isus si nu mai ajungem la inchinarea adevarata si s-ar putea sa ne pierdem si credinta dupa cum este proorocit ;
    „24. Caci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi si vor da semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cei alesi.”
    Asadar „.. Scrisoarea aceasta e un strigăt al dragostei mele către toți frații mei răscumpărați prin sângele Mielului lui Dumnezeu, care a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut.”
    Si acest strigat este adevarat ,tare si meritat sa fie inteles pina nu este prea tirziu …. insa se vede ca sintem in puterea noptii si sunetul ,strigatul „strajereului ” de la poarta cetatii sfinte nu este auzit ,fiindca multi inca fiseaza si visul este unul placut …dar cu un desnodamint tragic si foarte dureros ,la fel cum a fost la cele 5 feciore nechibzuite si fara ulei in candele…
    Un subiect excelent si sper sa fie si un semnal de alarma binevenit pentru multi crestini adormiti si pastoori firesti ….ce au nevoie de intoarcere,cainta si sa ajunga sa-si inalbeasca hainele si sa fie adevarati sfinti pentru Biserica Domnului Isus fiindca este scris;”..28. Drept aceea, luati aminte de voi insiva si de toata turma, intru care Duhul Sfant v-a pus pe voi episcopi, ca sa pastrati Biserica lui Dumnezeu, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
    29. Caci eu stiu aceasta, ca dupa plecarea mea vor intra, intre voi, lupi ingrozitori, care nu vor cruta turma….”

    Apreciază

      1. IN Biserici lipseste sfintenia si transformarea in noua personalitate…… multe au devenit formale din cauza pastorilor care prin cerinta doctrinara si implementare de legi transforma Bisericile in o stare dupa cum era pe timpul Domnului Isus si El explica acest lucru multimilor ….Matei capitolul 23 ,insa azi nu mai este cine explica multimilor si astfel ajung multimile folosite pentru ,mebrie ,sacrificiu financiar si chiar personal…..dupa cum era si pe timpul lui Ezechielunde gasim scris…;
        1. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:
        2. „Fiul omului, proroceste impotriva pastorilor sufletesti ai lui Israel! Proroceste si spune-le lor, pastorilor: „Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Vai de pastorii lui Israel, care se pasc pe ei insisi! Nu trebuie pastorii sa pasca turma?
        3. Voi mancati grasimea, va imbracati cu lana, taiati ce e gras, dar nu pasteti oile.
        4. Nu intariti pe cele slabe, nu vindecati pe cea bolnava, nu legati pe cea ranita; n-aduceti inapoi pe cea ratacita, nu cautati pe cea pierduta, ci le stapaniti cu asuprire si cu asprime!..”;
        Oare azi nu este la fel????

        Apreciază

  2. Nu e drept, Biserica e tot Biserica. Nu e pentru prima data cand face exagerari fr. desi apreciez mult scrierile lui, are o carte unde scrie in direct acuzand penticostali dar asta lasam acuma Biserica lui Hristos e tot Biserica, adunaturile da sunt sinagogi a satanei.

    Apreciază

    1. Aveti dreptate!
      Biserica- trupul lui Hristos NU trebuie confundata cu asa-zisele biserici/ adunari- trupurile asa-numitilor pocaiti.

      Apreciază

    2. Biserica adevarata a lui Hristos e Mireasa!Joaca unora care cred ca fac Lucrarea lui Dumnezeu,dar de fapt isi fac propria lucrare pe seama bisericii pot face parte din aceasta „sinagoga a Satanei”.Traim vremuri de sfirsit,dar Biserica-Mireasa e pragatita de Nunta!Doamne fa-ne partasi ai Nuntii Mielului!

      Apreciază

    3. Adica Biserica lui Hristos este cea penticostala??? Toate celalalte sunt sinagogi ale satanei???? Mai roagate frate ca Domnul sa te elibereze de aceasta mandrie spirituala specifica penticostalilor.

      Apreciază

    4. E clar ca nu se refera la Trupul lui Hristos; ci la biserica/sinagoga; acolo unde ne adunam; nu are sens sa cautam hibe; e logic ca minunatul fr Pitt stie ca Biserica care este Trupul lui Hristos e desavarsita.Nici nu avea acum sa vobeasca de Trupul lui Hristos.Nu a spus Insasi Domnul : ati facut din Casa Mea o pestera de talhari; mai degraba noi numim impropriu adunarea caprelor si oilor., biserica.

      Apreciază

  3. Reblogged this on Trezire Azi and commented:
    Dacă încă ne mai întrebăm care este nevoia cea mai mare a poporului Domnului în vremea de pe urmă, iată un răspuns dat de un bătrân al Bisericii, care ar trebui luată în seamă! Trezirea este pentru toţi , începe cu pocăinţă şi trebuie să înceapă chiar acum!

    Apreciază

    1. Dragul meu” aurelgh”
      Nu sunteti singurul ce tinjeste dupa o „trezire” duhovniceasca autentica a majoritatii crestinilor din lumea intreaga ,insa ,parerea mea personala,este ca in conditiile confortului oferit de „patul larg”,salteaua groasa si moale ,si perna din cel mai fin „puf de gisca”,nu vom avea bucuria si satisfactia de a vedea aceasta trezire „in masa” mult trimbitata si dorita de unii,insa ea ,TREZIREA,a inceput ,insa nu „izbeste privirea”,este „tainica”,se produce in”ascuns”,si este „personala”,individuala ,in „ODAITA”,si consta in, „conexiunea” partasia dragostei fratesti in HRISTOS ISUS ,prin puterea DUHULUI SFINT.
      TREZIREA se produce doar atunci cind dispare confortul firesc,cind incep durerile ,lipsurile ,zdrobirea ,umilirea ,asuprirea fizica …s.a.m.d.,cu alte cuvinte,”omorirea „trairilor firesti ,si o NASTERE DIN NOU ,a unei noi fapturi duhovnicesti,”ceresti”,cu o noua viziune a ceea ce reprezinta „valorile”,descoperind astfel ,o noua forma de viata „nepaminteasca”insa mult evoluata de valori autentice duhovnicesti ,oferite de TATAL tuturor celor NASCUTI DIN EL”.
      Fiti binecuvintati.

      Apreciază

      1. Scump frate,
        Sunt în totul de acord cu dvs. şi nu cred în mişcări de masă în interiorul bisericii instituţionale care L-a lăsat pe Domnul la uşi, din cauza stării de creştin căldicel. Ceea ce trăim acum este acest lucru: o rămăşiţă credinciasă Lui începe să-L cunoască personal pe Domnul, printr-o părtăşie tainică în odăiţă. Fără îndoială însă, prorocul Maleahi vorbeşte de aceştia afirmând că „Atunci şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta şi a ascultat; şi o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui…” Este ceea ce Domnul lucrează în mijlocul nostru şi am vrea să ştie toţi că El este viu, că El încă ridică pe cel căzut şi că îşi pregăteşte o Mireasă „sfântă, curată, fără pată şi fără zbârcitură” pentru Ziua nunţii. El ne face parte de prezenţa Sa chiar în aceste zile de pe urmă şi ne bucură inimile cu o bucurie negrăită şi strălucită, prin Duhul Sfânt pe care Îl revarsă din belşug peste noi. Aceleaşi lucruri vă doresc, la fel ca şi tuturor fraţilor ce-L cheamă dintr-o inimă curată! Mult har!

        Apreciază

  4. ” Când nu e părtășie sfințitoare cu Dumnezeul Preasfânt, valuri de păcătoșenie inundă bisericile: prefăcătorie, minciuni, plăceri, avorturi, divorțuri, dușmănii. Și Biserica nu mai e Biserică, ci sinagogă a Satanei.”

    Sa recapitulam cu smerenie si teama sfinta, in respectul despre care bibliaa ne spune ca-l datoram unor slujitori adevarati:
    – lipsa dragostei fata de Dumnezeu
    -lipsa dragostei de frati
    -lipsa dragostei pentru cei pierduti si aducerea lor la mintuire
    -in biserici, stare de moleseala
    -adormirea spirituala in biserici
    -LIPSESTE PUTEREA SI ROADELE!
    -s-a dezvoltat gustul de predicatorie ( arta declamatiei)
    -starea de racire a dragostei
    -un fel de apostazie
    -un FORMALISM USCAT ( dureros din cale-afara)
    -la boteze numai copii fratilor si si aceia fara nasterea din nou!!!!!!!
    -valoarea rugaciunilor ? ? ?
    Stau si cuget, oare cit de mare poate fi durerea acestui frate scump, daca in duhovnicia lui la cei 96 de ani a ajuns sa „strige ” asemenea cuvinte? Ma gindesc in permanenta la deosebirile dintre generatia lui si a noastra, am in vedere faptul ca ei au fost obisnuiti sa vorbeasca NUMAI ZIDITOR, NUMAI INCURAJATOR, NUMAI … NUMAI… ori sa ajunga la virsta lui sa rosteasca fara nici o teama de cenzura asa ceva, este mondial.
    Nu doresc decit sa-i multumesc lui Dumnezeu pt acest frate scump, dar, am un cuvint de multumire si pentru proprietarul blogului intrucit, eu recunosc, nu aveam de unde sa stiu aceasta scrisoare. Si cu siguranta pierdeam. Si, acest material mai poate avea un folos extraordinar, poate fi comparat cu ce se umplu blogurile, cu ce „manevre” ieftine poti gasi in conditiile in care se folosesc cuvinte scumpe, CUVINTELE VIETII ! Poate fi si aceasta o forma de trezire. Poate asa intr-o zi Dumnezeu ne va trezi sa nu discutam numai discutii.
    Si sa nu uitam inceputul , TOATE ACESTEA , CIND NU ESTE PARTASIE SFINTITOARE CU DUMNEZEUL PREASFINT !
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

  5. dar mai exista penticostali? nu sau unit cu catolicii? papa a dresat o chemare la unire, iar ei au primit cu mare entuziasm. daca cineva mai spune ca exista penticostali, aceea e un fatarnic.

    Apreciază

  6. Biserica nu este o institutie, sau o cladire. ci este suma credinciosilor. Mantuitorul a zis: mama si fratii mei adica familia Lui (aratand spre ucenic) sunt cei ce fac voia Tatalui Meu. Si atunci exista poporul ales, israelul, dar nu toti faceau parte din biserica (familia) Lui. Sau vreti sa spuneti ca Caiafa care era capul religiosilor a facut parte din familia Lui? toti cei care implinesc voia tatalui minciunii sunt fii satanei. ca sa faci parte din familia lui Hristos trebuie sa faci voia Tatalui si sa respecti capul Bisericii adica pe Hristos.

    Coloseni 1:24 Mă bucur acum în suferinţele mele pentru voi; şi în trupul meu împlinesc ce lipseşte suferinţelor lui Hristos, pentru trupul Lui, care este Biserica.
    Efeseni 1:22-23 El I-a pus totul sub picioare şi L-a dat căpetenie peste toate lucrurile, Bisericii,
    23 care este trupul Lui, plinătatea Celui ce îndeplineşte totul în toţi.

    biserica este trupul lui Hristos, El fiind Capul ei. Acum, noi suntem membri
    trupului Său fiind membri ai bisericii.

    1 Corinteni 12:27 Voi sunteţi trupul lui Hristos, şi fiecare, în parte, mădularele lui.
    Efeseni 5:30 pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui.

    „Acum, fraţilor,” a întrebat el, „este un lucru ordinar a fi membru al trupului
    lui Hristos, trupul Lui, oasele Lui?” Citiţi de la versetul 23 până la sfârşit despre legătura dintre biserică şi Hristos. Efeseni 5:23-32.

    Efeseni 4:15-16
    ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.
    16 Din El tot trupul, bine închegat şi strâns legat, prin ceea ce dă fiecare încheietură, îşi primeşte creşterea, potrivit cu lucrarea fiecărei părţi în măsura ei, şi se zideşte în dragoste.

    acest pasaj compară biserica şi membrii ei cu legătura membrelor, încheieturilor şi oaselor trupului omenesc, toate lucrând în armonie sub călăuzirea unei singure voinţe, pentru a realiza lucrarea pentru care a fost creat.

    Coloseni 2:18-19 Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi, printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti,
    19 şi nu se ţine strâns de Capul din care tot trupul, hrănit şi bine închegat, cu ajutorul încheieturilor şi legăturilor, îşi primeşte creşterea pe care i-o dă Dumnezeu.

    Coloseni 1:18 El este Capul trupului, al Bisericii. El este Începutul, Cel întâi născut dintre cei morţi, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietatea.

    Hristos este arătat ca şi Capul trupului care este biserica.

    Apoi 1 Corinteni 12:12-13 arată armonia care ar trebui să existe în biserică pentru ca toţi, lucrând împreună în locul destinat, şi toţi călăuziţi de către Cap, scopul său poate fi împlinit.

    1 Corinteni 12:12-13 Căci, după cum trupul este unul şi are multe mădulare, şi după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot aşa este şi Hristos.
    13 Noi toţi, în adevăr, am fost botezaţi de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; şi toţi am fost adăpaţi dintr-un singur Duh.

    scopul său este: Romani 12:4 – 5 Căci, după cum într-un trup avem mai multe mădulare, şi mădularele n-au toate aceeaşi slujbă,

    5 tot aşa şi noi, care suntem mulţi, alcătuim un singur trup în Hristos; dar, fiecare în parte, suntem mădulare unii altora.

    Hristos este capul nu numai al trupului, ci al fiecărui membru al trupului, al fiecărui om. Nici un om nu este capul altui om, ci Hristos este capul fiecăruia şi al tuturor. Atunci câţi membri ai trupului pot aduce la îndeplinire o acţiune inteligentă independent de cap? Astfel că nimeni din biserica lui Hristos nu poate aduce la îndeplinire o acţiune inteligentă dacă nu este
    călăuzit de voinţa lui Hristos. Atunci, nu trebuie ca fiecare membru să caute întotdeauna să fie pe deplin supus voinţei Sale pentru ca tot ceea ce face să fie direcţionat de voinţa lui Hristos? Atunci, când o astfel de condiţie domneşte în biserică, nu va mai exista niciodată loc pentru dispută sau despărţire printre membrii ei. Unitatea pe care Hristos o doreşte ar trebui să izbutească, va izbuti şi la o asemenea condiţie trebuie să ajungă membrii, şi vor ajunge curând; şi este o lucrare de făcut, şi aceasta repede, iar lucrarea nu poate fi făcută în mod adecvat până ce biserica nu este armonioasă.

    1 Corinteni 12: 14 Astfel, trupul nu este un singur mădular, ci mai multe.
    15 Dacă piciorul ar zice: „Fiindcă nu sunt mână, nu sunt din trup” – nu este pentru aceasta din trup?

    16 Şi dacă urechea ar zice: „Fiindcă nu sunt ochi, nu sunt din trup” – nu este pentru aceasta din trup?

    17 Dacă tot trupul ar fi ochi, unde ar fi auzul? Dacă totul ar fi auz, unde ar fi mirosul?

    18 Acum, dar, Dumnezeu a pus mădularele în trup, pe fiecare aşa cum a voit El.

    19 Dacă toate ar fi un singur mădular, unde ar fi trupul?

    20 Fapt este că sunt mai multe mădulare, dar un singur trup.

    21 Ochiul nu poate zice mâinii: „N-am trebuinţă de tine”; nici capul nu poate zice picioarelor: „N-am trebuinţă de voi.”

    22 Ba mai mult, mădularele trupului care par mai slabe sunt de neapărată trebuinţă.

    23 Şi părţile trupului care par vrednice de mai puţină cinste, le îmbrăcăm cu mai multă podoabă. Aşa că părţile mai puţin frumoase ale trupului nostru capătă mai multă frumuseţe,

    24 pe când cele frumoase n-au nevoie să fie împodobite. Dumnezeu a întocmit trupul în aşa fel, ca să dea mai multă cinste mădularelor lipsite de cinste,

    25 pentru ca să nu fie nicio dezbinare în trup, ci mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele.

    26 Şi dacă suferă un mădular, toate mădularele suferă împreună cu el; dacă este preţuit un mădular, toate mădularele se bucură împreună cu el.

    27 Voi sunteţi trupul lui Hristos, şi fiecare, în parte, mădularele lui.

    28 Şi Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învăţători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor şi vorbirii în felurite limbi.

    29 Oare toţi sunt apostoli? Toţi sunt proroci? Toţi sunt învăţători? Toţi sunt făcători de minuni?

    30 Toţi au darul tămăduirilor? Toţi vorbesc în alte limbi? Toţi tălmăcesc?

    31 Umblaţi, dar, după darurile cele mai bune. Şi vă voi arăta o cale nespus mai bună.

    Apreciază

    1. Draga Louis
      Este clar ca fratele Pitt, nu se refera, la BISERICA LUI CRISTOS, care asa cum bine spuneai, este compusa din SUMA TUTUROR CREDINCIOSIILOR NASCUTI DIN NOU,DIN TOATE BISERICILE (adunarile)DE PE MAPAMOND SI DIN TOATE TIMPURILE.(acestia sunt intr-o continua traire in sfintenie )
      El face referira, la ce se intimpla in unele bisericile locale.
      Eu sunt sigur ca nu toate bisericile au starea atit de grava, cum este descrisa de el
      , dar unele din pacate, chiar se incadreaza.
      Sa aveti un weekend binecuvintat.
      Cu deosebita pretuire,
      mike

      Apreciază

    2. Oare unde se intilneste asa ceva?Mesajul e clar si foarte bine explicat ,dar cum se face ca azi Bisericile sunt incapabile de a implini ce este scris si coruptia ,problemele sunt la fel ca pe timpul Domnului Isus ?Domnul Isus cand a fost pe pamint sa confruntat cu aceasi situatie care si azi exista si in Evanghelia lui Matei capitolul 23 explica ;
      „….Isus, pe cand cuvanta gloatelor si ucenicilor Sai,
      2. a zis: „Carturarii si fariseii sed pe scaunul lui Moise.
      3. Deci toate lucrurile pe care va spun ei sa le paziti, paziti-le si faceti-le; dar dupa faptele lor sa nu faceti. Caci ei zic, dar nu fac.
      4. Ei leaga sarcini grele si cu anevoie de purtat si le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor sa le miste.
      5. Toate faptele lor le fac pentru ca sa fie vazuti de oameni. Astfel, isi fac filacteriile late, isi fac poalele vesmintelor cu ciucuri lungi;
      6. umbla dupa locurile dintai la ospete si dupa scaunele dintai in sinagogi;
      7. le place sa le faca oamenii plecaciuni prin piete si sa le zica: „Rabi! Rabi!”
      8. Voi sa nu va numiti Rabi! Fiindca Unul singur este Invatatorul vostru: Hristos, si voi toti sunteti frati.
      9. Si „Tata” sa nu numiti pe nimeni pe pamant; pentru ca Unul singur este Tatal vostru: Acela care este in ceruri.
      10. Sa nu va numiti „Dascali”; caci Unul singur este Dascalul vostru: Hristosul.
      11. Cel mai mare dintre voi sa fie slujitorul vostru…”
      Oare azi „LIDERII RELIGIOSI ” de ce nu accepta sa fie „SLUJITORI ”
      E diferenta mare intre a fi „SLUJITOR ” si „PASTOR PLATIT CU SALARII MARI SI BENEFICII FOARTE BUNE”
      Si cum multimile nu inteleg mesajul si se lasa indusi in eroare si subjugati de astfel de pretinsi slujitori care transforma Bisericile IN AFACERI PENTRU LUXUL SI CONFORTUL VIETII LOR DUPA CUM AU TRANSFORMAT PE TIMPUL DOMNULUI ISUS SI A FOST SA IA BICIUL SI SA LE RASTOARNE MESELE…..?
      Ce se poate oare explica?

      Apreciază

  7. Trist dar adevarat .:(
    Nimic nu se face in biserici si adunari in mijlocul copiilor Lui Dumnezeu ,fara ca sfintele scripturi sa nu se implineasca ,este scris ca asa va fii si ASA ESTE.
    2 Timotei 3
    Acum nu mai putem face nimic pentru tot ce s-a stricat in adunarile si bisericile de azi,decat sa cautam sa ne mantuim singuri si personali cu Isus ,care bate zi si noapte neancetat la usa inimii noastre personale .
    Apocalipsa 3:20-22
    Aici ,Duhul Sfant vorbeste la singular ,nu la plural, adica despre, „Celui ce va birui „, nu a celor ce vor birui.Deci mantuirea este personala si de aceea nu va mai fi o trezire pentru toti oamenii ,ci numai pentru cei ce aud glasul Domnului si bataia la usa inimii lor si Ii deschid Lui Isus ca sa intre si sa stea cu ei si in ei pana la revenirea din nou ,pentru inaltarea Bisericii Lui ,prea slavite sus la cer .
    Sa nu credeti nici de cum ca mantuirea omenirii va mai fi la gramada ,unde multe adunari si biserici au scos de sute si mii de ani afara pe proroci si pe cei luminati cu Duhul Sfant care au vrut sa stea in spartura ,dar ei cei mari si slujitorii lor, i-au indepartat din mijlocul lor ca ii deranjau ca nu puteau face afaceri si programe,adica cum si ce au vrut ei.
    Acum pot sa tot sufere ,toti popii si pastorii si nu numai ,ca-i degeaba ,ca ei vor fii cei mai aspru pedepsiti de Dumnezeu ,daca nu au putut tine adunarile lor in sfintenie si smerire trebuiau sa lase pe altii .Dar din cauza banilor si dorinta lor avida de putere,de comanda ,vor fi cei mai aspru judecati .
    Multi crestini(e) au fost momiti(e) de cei mari si nelegiuiti !
    Dumnezeu a vorbit si devreme si tarziu ,dar oamenii nu au luat seama.(Ieremia.35:14)
    Si ma intreb ,acesti pastori de peste 80-90 de ani pana acum nu au vazut ca poporul piere si se duce in ratacire si daca au vazut de ce au tacut pana acum ?!!! Acum cand aproape toate denominatiunile au degenerat in faradelegi si s-au unit cu statul si sistemele mari bisericesti si sunt putrezi de pacate cred ca mai pot face ceva ,pe acestia nimeni nu ii mai poate scoate afara din mana si semnul fiarei .E TARZIU ,SEMNELE SI VREMURILE O SPUN ,NU EU.Si daca nici acum crestinii nepocaiti si nu numai ,nu asculta de Dumnezeu ca sa se pocaiasca ,s-ar putea sa fie ultimul apel, la ultima chemare.
    Eu nu mai cred in ei si in nici un sistem denominational ,nici in pastori ,popi, etc. decat in Dumnezeu si atat.
    Evrei 4:1Sa luam, dar, bine seama, ca atata vreme cat ramane in picioare fagaduinta intrarii in odihna Lui, niciunul din voi sa nu se pomeneasca venit prea tarziu.Amin!

    Cei care vor platii la final sunt toti pastorii ,popii,slujitorii care au facut lucrari in Numele Domnului in chip nelegiuit si crestinii care i-au urmat in faptele lor. (Ieremia.10:21), (Ezechiel.34:8)
    Spartura s-a facut din cauza nelegiuirii si neconformarii cuvantului Lui Dumnezeu si pentru ca pastorii si slujitorii moderni ,s-au bazat pe diplomele ,doctrinele si mintiile lor proprii si au facut pe plac oamenilor in loc sa faca pe plac Lui Dumnezeu.
    Biserica aleasa si preaslavita a fost scoasa afara din toate denominatiunile si pastrata curata pentru Venirea Domnului ,ea fiind fecioarele intelepte care si-au luat Duh Sfant si s-au retras din mijlocul lor ,a celor nelegiuiti.
    Biserica Domnului nu se mai afla in nici o biserica de azi moderna si post-moderna ,ea este afara si sta smerita ,fara pata si fara zbarcitura.
    Zaharia 11:1-11
    Si cu botezul familial si nepocaiti este foarte adevarat ca multi s-au botezat si au facut legamant fortati si manipulati de slujitori ,adunari ,famili ,oameni si au fost cumparati si vanduti unde si cum au vrut ei ,doar pentru membralitate , pentru bani si taxe ,de aceea au ajuns adunarile in acest hal de nelegiuiti.Atata timp cand tot ce s-a facut cu bani si pentru bani in slujire ,a fost facut cu satana ,ingerul de lumina care va fi nimicit si ars in foc.
    Isaia 30:1-33
    1. „Vai – zice Domnul – de copiii razvratiti, care iau hotarari fara Mine, fac legaminte care nu vin din Duhul Meu si ingramadesc astfel pacat peste pacat! Amin!
    Ma rog ca Dumnezeu sa scoata afara tot ce mai are de scos ca sa nu fie partasi pacatelor lor si sa nu primeasca pedeapsa urgiilor lor.
    Doamne ai mila de noi si vorbeste-ne Tu , ca robii si copii Tai ,te asculta!
    Fiti binecuvantati!

    Apreciază

    1. „Trist dar adevarat .:(
      Nimic nu se face in biserici si adunari in mijlocul copiilor Lui Dumnezeu ,fara ca sfintele scripturi sa nu se implineasca ,este scris ca asa va fii si ASA ESTE.
      2 Timotei 3
      Acum nu mai putem face nimic pentru tot ce s-a stricat in adunarile si bisericile de azi,decat sa cautam sa ne mantuim singuri si personali cu Isus ,care bate zi si noapte neancetat la usa inimii noastre personale .”

      Sora Maranata, sa nu te superi ca am luat textul de la tine, puteam sa il iau cu un rind mai sus, era la fel, doar scriitorii sunt diferiti.
      De ce am luat acest pasaj?
      Va amintiti ceva vreme in urma cind ma sfarmam de mama focului ca atita timp cit in mintea ENORIASILOR mai marii lasa confuzia intre biserica si adunare ( greceste intre eclezia si basilica ) cistigul este de partea lor? Ei vor conduce dupa placul lor tocmai pentru ca aceste confuzii nu ii obliga sa mearga pe „calea ingusta”
      Ba mai citim si ” la BISERICA LUI CRISTOS, care asa cum bine spuneai, este compusa din SUMA TUTUROR CREDINCIOSIILOR NASCUTI DIN NOU,DIN TOATE BISERICILE DE PE MAPAMOND SI DIN TOATE TIMPURILE.”. Fratii mei, eu va intreb cu toata dragostea cite biserici avem? Corect este : cite BISERICI avem?
      Pina nu ne vom dezmetici de cap ca avem BISERICA DOMNULUI ISUS iar pe pamint adunarile crestinilor, adica „atelierele” unde cresc si se formeaza „ucenicii” pentru a ajunge in BISERICA DOMNULUI ISUS, nici vorba de altceva. Deci avem BISERICA , biserica si ADUNAREA adunare, nu se confunda si nu se substituie in nici o imprejurare. Fara sa mai punem la socoteala citi spun cladirilor „biserica”, of…of…
      Sa stam strimb si sa judecam drept, este scris ca BISERICA DOMNULUI ISUS ESTE FARA PATA SI FARA ZBIRCITURA? este scris! Pai atunci cine poaate crede ca merge la BISERICA venind de unde numai el stie, sau purtind cu el numai el stie ce duhuri, sau vine sa birfeasca pastorul sau pe vecinul sau pe mine, sau…
      Asa ceva este inadmisibil sa putem gindi atita timp cit vrem sa rostim liberi de orice condamnare a cugetului : DOAMNE ISUSE, TE IUBESC !
      Eu cred ca fr Pitt a scris scrisoarea TUTUROR CELOR CE O CITESC ! Este o strigare de disperare universala , este o strigare catre toti asa cum chemarea la pocainta este universala, este catre toti. Si valabila pentru toti.
      Fr Luois, te iubesc (nu numai pentru aceasta dar…) Pai numai Duhul Sfint iti putea descoperi asemenea cuvinte legat de existenta penticostalilor. CLAR ca NU EXISTA, sau daca exista este o minciuna. Atita timp cit nu este scris asa ceva in biblie, totul este facatura de sorginte omeneasca. Si inca nu analizam cam ce ar trebui sa fie, daca asa cum spune Mosul meu drag tinem cont de Cincizecime. Se poate face o coroborare dar,cine o va face la modul duhovnicesc va avea surprize si mai mari legat de a ne lua ceva in dreptul nostru din cele petrecute in vietile sfintilor lui Dumnezeu.
      Asa cum nu putem rosti nimic ca si crestini rascumparati inainte de a ne recunoaste starea de pacat din vietile noastre, TOT ASA NU PUTEM ROSTI SI NU PUTEM EMITE NICI UN FEL DE PRETENTIE DIN TOT CE ESTE SCRIS IN BIBLIE DACA NU AVEM NASTEREA DIN NOU. Iar nasterea din nou se verifica prin…. Fr Louis, TRIST este ca si in acest caz situatia este destul de dureroasa ca si cu penticostalii.
      Fratii mei , stiu ca in cele mai multe comentarii sunt agasant tocmai pentru ca sunt personal, dar suportati va rog pe un frate care cu toata dragostea vrea sa desluseasca lucrurile duhiovnicesti CU TOATA LEPADAREA DE SINE. In aceste conditii daca doreste cineva sa defineasca sau sa descrie TREZIREA ! Ce poate insemna, ce cuprinde ,la ce se poate referi, unde se cantoneaza, ce ar modifica… eu vad atita confuzie ,dar mai ales vad asa o strigare la „moda” asa cum de 2000 de ani toti spun „fratilor, sa ne pocaim…” si o fac atiti cit o fac. Ca daca se tineau de cuvint, Doamne Isuse, cred ca raiul era pe pamint si TU revenai nu pe norii cerului ci la noi pe pamint .
      Fiti binecuvintati.

      Apreciază

      1. Frate Tristarul
        TREZIREA, aceasta speranta dorita de cei care au avut parte de ea,nu poate sa aiba loc in conditiile de libertate si belsug firesc,ce intotdeauna vor induce o stare de „indiferenta” (atipire) spirituala,comparata cu atipirea celor cinci fecioare neintelepte.
        Fireste vorbind,corpul nostru are nevoe de hrana si apa pentru a supravietui,tot la fel,corpul NOU NASCUT DIN DUMNEZEU,are nevoe de hrana duhovniceasca ,care azi o gasim din belsug ,e plin pamintul de EA,si nu costa nimic,e gratis,avem deci,oportunitateade a ne face provizii (rezerve) pentru vremurile cind va veni „foametea” de CUVINT,si asa cum spune David: „String Cuvintul Tau in inima mea,ca sa nu pacatuesc impotriva Ta!” Alimentindu-ne zi de zi cu aceasta MANA ,CUVINTUL ,ULEIUL,vom trai ,vom fi treji si ne vom asemana cu „FECIOARELE INTELEPTE”,ce aveau rezerva in vase,si -L,asteptau pe MIRE linistite .
        Privind zi de zi la HRISTOS, si fiind infometati dupa CUVINTUL SAU,vom simti partasia cu EL,vom trai prin EL,si pentruEL,si in orice imprejurare a vietii ,vom avea PACEA LUI,care intrece orice pricepere.
        Fiti binecuvintati.

        Apreciază

      2. Frate Tristarul sa aveti pace in inima ,va inteleg frustrarea si cea ce spuneti dumneavoastra este adevarat ,dar noi oameni fiind si asa ne-au invatat stramosii nostrii ca la Casa de Rugaciune sa i se spuna biserica.Eu una inteleg foarte bine si fac diferenta intre cladire si BISERICA PREASLAVITA ,FARA PATA SI FARA ZBARCITURA ,dar unii nu stiu ca Biserica adevarata este partea din trupul Lui Hristos , nu cladirea.
        Si va intreb oare mai este Biserica in zilele de azi intre noi sau ea sta undeva parasita de lume si foarte pazita de Dumnezeu?!!
        Oare mai putem numii locul adunarilor de azi ,Biserica,daca nu mai sunt sfinti vii printre noi ,unde sunt cei care au puteri de vindecare ,de scoaterea dracilor,etc.cu Duhul Sfant ,ca ucenicii Domnului ?!!
        De aceea eu nu cred in adunarile de azi ,caci sunt fara puterea Lui Dumnezeu in ele si fara Duhul Sfant ,nici nu le pot numii Biserica ,Dumnezeu sa ma fereasca sa ii numesc Biserica .
        Sa ma iertati si sa ma intelegeti ,ca ma mai las si eu uneori cuprinsa de val si mai numesc Casa de rugaciune ,biserica ,pentru cei nestiutori ,ca nu toti au ajuns la cunostinta dumneavoastra si a mea sa deosebim bine, adevarata biserica de cladire.Daca nu s-ar fi vorbit in Sfanta Evanghelie de biserica poate ca as fi omis sa vorbesc si eu dar este scris:
        Matei 18:15-17. Daca nu vrea sa asculte de ei, spune-l bisericii; si, daca nu vrea sa asculte nici de biserica, sa fie pentru tine ca un pagan si ca un vames.Amin!
        Biserica adevarata este formate din crestini luminati si plini de Duhul Sfant care stiu sa discearna binele de rau si aceia se afla in casa de rugaciune dupa credinta apostolilor .
        De multe ori m-am intrebat atunci cui sa ii spunem „Biserica ” fratilor si surorilor nostri ,cand mergem la ei sa spunem ,mergem la Biserica Domnului sau cand mergem in diferite adunari cu spectacole si programe artistice ? (binenteles ca acum stim cine formeaza Biserica ,numai acei care traiesc conform Bibliei si sunt tematori de Dumnezeu ,sfintiti de Duhul Sfant ,nepatati si luminati duhovniceste ).
        Si treaba cu numitul „biserica „sa lasam pe fiecare om sa decida ,cui sa ii spuna asa ,cladirii sau fratilor si surorilor in Domnul,iar noi sa stam bazati pe cea ce cunoastem ,caci cu timpul se va vedea clar cine a fost si cine este adevarata Biserica,noi crestinii cei care ne-am sfintit inimile sa ascultam de Dumnezeu , nu cladirile care sunt case de traditi,ritualuri,idolatrii,de cultura si spectacole ,fara Duhul Sfant in ele.
        Cine are si umbla in calauzirea Duhului Sfant este adevarata Biserica ,caci ea nu umbla pe doua cai, in lume cu lumea si poftele ei si in adunare cu crestinii ca apoi sa ii barfeasca si pe unii si pe altii si nici cei ce slujesc la doi stapani,si banilor (cu afaceri)si in adunari ( in rugaciuni).Nu se poate asa ceva ,aceia sunt fatarnicii,fariseii .
        Dumnezeu sa aiba mila de noi si unde gresim sa ne corecteze cu sfanta Biblie.
        Fiti binecuvantat!

        Apreciază

      3. Sora Maranata , cu numele de BISERICA este inteleasa treaba.
        Dar, am in dreptul tau o obiectie mai veche. ADUNARILE care sunt atelierele sau o parte a atelierelor de prelucrare si partasie, cred ca trebuiesc considerate si cit mai des posibil frecventate. O sa-mi spui ca ma contrazic avind in vedere ca nu recunosc denominatiile, dar nu este asa.
        Pentru a putea lupta eficient, trebuie folosite si fortele de penetrare avansata in cimpul inamic. Numai detinind datele corecte si concrete , proaspete de pe front vom putea fi foarte eficienti.
        Fr Iosif, despre trezire, din postarea ta am inteles ca este o „speranta dorita” apoi te-ai adincit in alte frumuseti ale trairii crestinului.Pe mine ma intereseaza TREZIREA.Sa nu te superi pe mine dar recunosc ca nu prea am inteles cum vine .
        Fiti binecuvintati.

        Apreciază

  8. va recomand sa cititi cartea:
    „”CRESTEREA BISERICII SAU SEDUCEREA BISERICII?”” de Rudolf Ebertshauser- este si on line- daca nu o puteti comanda este doar 5 lei-editura Agape ; si o sa ramineti surprinsi la cite intrebari veti primi raspuns, despre tot ce se intimpla acum in multe biserici

    Apreciază

  9. Pace si Buna Dimineata tuturor !. Domnul sa va dea in inimi Pacea Lui ! . O pace pe care lumea si pretinsii crestini nu o cunosc si nu o poseda . Si cu neinduplecata incapatanare nu vor sa o patrunda , sa o inteleaga, sa o adopte , apoi sa o pastreze mereu nimaculata .Cat de multa Pace salasueste in mijlocul naturii ! . O pace lipsita in intregime de conflicte „religioase ” ; de ambitii si „pareri ” egoist personale. Peste padure ,in timpul noptii, spre east ,purtati de vant ,au trecut in graba nori bacovieni , toti tiviti pe margini cu argintul fosforescent al fulgerelor.Din slavile inalte , Pana spre miezul noptii, mai bine de doua ceasuri a cazut o ploaie binecuvantata ,ce a luat cu ea o parte din umiditatea codrului si a ozonat si racorit aerul prevestitor de apropierea toamnei . La crapatul zorilor , cu ferestrele deschise spre rasarit, am privit cu bucurie aureola primelor raze de soare si reverberatia lor aurie , strecurata printre ramuri si frunze ude . Picaturi de apa faceau ferigi lungi si matasoase sa tresalte infiorate. Si pentruca acest minunat tablou al pacii sa-si onoreze Creatorul , pasarele, greieri si cosasi ,intr-o deplina unitate armonica , inalta o unica simfonie spre cer. Indiana. Sfarsit de august 2014 ! -Indy –

    Apreciază

    1. Frate Indy,
      De fiecare data va exprimati sentimentele atit de poetic si enigmatic,descriind natura si frumusetile desavirsite create de Dumnezeu, ce ne incinta fiinta,frumusetile naturale ale”pustusagului”,al „refugiului din „Babilonul „aglomeratiilor urbane , de fiecare data treziti in fiinta mea dorul de a trai departe de forfota alergarilor si framintarilor zadarnice la care este supus omul in aceasta calatorie spre vesnicie.”Pustusagul” e intradevar un loc ideal pentru o conexiune intima cu Dumnezeu TATAL,si sunt zilnic obsedat de acest gind al exodului din „Egiptul „lumii ,ce se indreapta cu pasi repezi spre distrugere ,tocmai pentru ca aici valorile AUTENTICE nu mai sint percepute ,din cauza nonvalorilor ce iau mintile celor ce nu sint NASCUTI DIN NOU.
      Domnul Dumnezeu,cind L-a creat pe om ,I-a creat si un mediu ideal,perfect ,o gradina care sa-i satisfaca pe deplin toate dorintele si aspiratiile ,si sa se bucure de toate pe deplin ,cu conditia sa traiasca in ASCULTARE de porunca LUI. Din nefericire pentru om si descendentii lui,”Sarpele” avea si el acces in acea gradina minunata ,si prin siretenia lui,a reusit sa -si duca planul „diabolic” la indeplinire ,iar azi vedem cu totii consecintele NEASCULTARII de CEL CE NE-A CREAT DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI.
      Sarpele cel vechi,imitatorul lui DUMNEZEU,a zadarnicit ,si continua si azi ,mai mult si cu mai multa putere ca oricind,impiedice PLANUL LUI DUMNEZEU de mintuire prin JERTFA DOMNULUI ISUS HRISTOS,prin toate mijloacele de amagire si de interpretari pseudoevanghelice,care au produs „NOUL BABILON”spiritual .
      Domnul ne vorbeste azi prin Profeti si ne avertizeaza de aceasta stare ,de decadenta morala,si prin Ieremia 6,ne arata cum sa actionam ,si mai cu seama vers 16:”Asa vorbeste Domnul:”Stati in drumuri,uitati-va,si intrebati cari sunt cararile cele vechi,care este calea cea buna:umblati pe ea si veti gasi odihna pentru sufletele voastre!”Dar ei raspund:”Nu vrem sa umblam pe ele!”
      Fiti binecuvintati.

      Apreciază

  10. Gasim scris in comentariul lui” Mike”;..este compusa din SUMA TUTUROR CREDINCIOSIILOR NASCUTI DIN NOU,DIN TOATE BISERICILE (adunarile)DE PE MAPAMOND SI DIN TOATE TIMPURILE.(acestia sunt intr-o continua traire in sfintenie )”
    Foarte adevarat si putini doresc sa inteleaga.Domnul Isus la pocainta,mintuire nu a chemat doar un grup de persoane !Invitatia este la toti !!!Si cu totii trebuie sa ajungem la aceiasi credinta pe care a exercitat-o cei toti care au ramas in invatatura Domnului Isus si porunca Tatalui Ceresc .Insa pentru a avea parte de „..vesnica imparatie a Domnului nostru si Mantuitorului Iisus Hristos.” trebuie ca sa intelegem mesajul scurt din urmatoarele versete si in viata sa-l aplicam fiindca este scris ;
    „-adaugati la credinta voastra: fapta buna, iar la fapta buna: cunostinta,
    6. La cunostinta: infranarea; la infranare: rabdarea; la rabdare: evlavia;
    7. La evlavie: iubirea frateasca, iar la iubirea frateasca: dragostea.
    8. Caci daca aceste lucruri sunt in voi si tot sporesc, ele nu va vor lasa nici trandavi, nici fara roade in cunoasterea Domnului nostru Iisus Hristos.
    9. Iar cel ce nu are acestea este slab vazator si orb si a uitat de curatirea pacatelor lui de demult.
    10. Pentru aceea, fratilor, siliti-va cu atat mai vartos sa faceti temeinica chemarea si alegerea voastra, caci, facand acestea, nu veti gresi niciodata.
    11. Ca asa vi se va da cu bogatie intrarea in vesnica imparatie a Domnului nostru si Mantuitorului Iisus Hristos.”
    Mesajul este foarte scurt , puternic in explicare si de o mare valoare daca dorim sa ajungem „in vesnica imparatie a Domnului nostru si Mantuitorului Iisus Hristos.”
    Daca ne autoamagim si nu implinim ce este scris in versetul 9 …..se explica;”9. Iar cel ce nu are acestea este slab vazator si orb si a uitat de curatirea pacatelor lui de demult….
    Si sincer sa fiu sint foarte multi care nu doresc sa se redreseze si calatoresc in viata prin pretentii .Si din cauza lor foarte multi sint deviati de la „DRAGOSTEA TATALUI CERESC SI A DOMNULUI ISUS HRISTOS” .
    Acestia nu doresc sa ajunga la unitate… la starea primilor crestini si implementeaza nesiguranta intre membrii ,altii ii insala,altii ii folosesc pentru scopurile lor firesti ….dar sa nu uitam ca cei stapiniti de duhurile lui Satan sint capabili de asa ceva si putem sa-i cunoastem dupa fapte .Si sa nu uitam ce este scris;
    „..3. Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta,
    4. Acela e un ingamfat, care nu stie nimic, suferind de boala discutiilor si a certurilor de cuvinte, din care pornesc: cearta, pizma, defaimari, banuieli viclene,
    5. Galcevi necurmate ale oamenilor stricati la minte si lipsiti de adevar, care socotesc ca evlavia este un mijloc de castig. Departeaza-te de unii ca acestia.”
    mesajul este plin de adevar si unii evita sa-l analizeze si in fata lui chiar sa se scuze…Insa e bine sa luam aminte la ce este scris si sa cunoastem pe cei sfinti nu dupa puterea carismei;ci a faptelor,slujirii si neprihanirii fiindca intradevar Templul viu al Tatalui Ceresc este sfint nepatat si fara ca cineva sa fie cu minciuna .
    O sciru fiindca in viata am trecut si trec prin fata multor pretinsi sfinti …..si este foarte greu sa-i gasesti pe cei adevarati ….sint foarte rari si mai de pret ca aurul din Ofir .
    Interesant este ca azi putem sa discutam foarte deschis aceste lucruri si instant ajung la noi ,dar pentru multi este retinere,frica ….teama si cei care sint cu pata pe hainele albe ….mediteaza(cugeta) la ce este scris …… si doresc sa atace si prin predici sa dea o alta nuanta acestor subiecte si comentarii ..pentru a opri multimile sa le citeasca si sa-si deschida ochii fiindca primejdia ii asteapta la fel ca pe preotii ,fariseii,carturarii si iudeii ce formau Sinedirul si ce au mai realizat ?Astfel incat ;”…Isus a intrat în Templu. A început să scoată afară pe cei ce vindeau şi cumpărau în Templu; a răsturnat mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor ce vindeau porumbei.
    Mat 21.12; Luc 19.45; Ioan 2.14;
    16 Şi nu lăsa pe nimeni să poarte vreun vas prin Templu.
    17 Şi-i învăţa şi zicea: „Oare nu este scris: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune pentru toate neamurile”? Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.”
    Isa 56.7; Ier 7.11;
    18 Preoţii cei mai de seamă şi cărturarii, când au auzit cuvintele acestea, căutau cum să-L omoare; căci se temeau de El, pentru că tot norodul era uimit de învăţătura Lui.”
    Retraim timpurile dar azi nu mai sint intise mesele si nu se vind porumbei ci se fac transferuri de bani ,…contracte bine semnate …. si profituri bune in buzunare …iar cand nu este deajuns profitul se mai dau lovituri si la institutiile financiare care prin contracte bine formate ne am deschis afaceri ….si acum fiindca nu ne mai aduc profiturile care le credem …. incercam in mod mai putin crestinesc sa nu le mai onoram si daca se poate sa nu le nici mai platim …. ca daca unii au facut si nimic nu s-a intimplat si altii pot sa faca si alte afaceri sa-si croiasca.
    Dar sa nu uitam ca cine abuzeaza,minte,insala ori pe semenul,ori strainul …ori institutia financiara …insala pe Tatal Ceresc si Domnul Isus Hristos….Cine nesocoteste pe cel mai mic ,amarit si necajit SFINT ….;CE SE INTIMPLA SI LA CE SE AJUNGE?
    Cum putem doar sa-L ONORAM PE DOMNUL ISUS SI PE TATAL CERESC DACA NU II INDEPLINIM SI TRAIM PORUNCILE SI INVATATURILE?
    Intrebari sincere si care merita raspuns sincer indiferent de grupare religioasa;fiindca stim ceea ce duce la mintuire si la Imparatie ….Asadar fratii mei de credinta;”… Paziti-va bine sa nu perdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina….sa ne iubim unii pe altii!
    6. Si dragostea sta in vietuirea dupa poruncile Lui. Aceasta este porunca in care trebuie sa umblati, dupa cum ati auzit dela inceput.”

    Apreciază

  11. Simplificari, restructurari, ajustari, aducerea la un numitor comun si . .regula de trei simpla !. Si asta strict social si apoi economico-matematic. Biblia o deschidem doar pentru duel polemic, sector lung (banana clip ammunition ) ,”gloante versetice” cu care sa mitraliem pe cei ” tari in Scripturi si. . . la cerbice ” ! Sentimentele , bune si rele, de rivalitate si ura , ori cele de dragoste infranta , vor germina mult mai tarziu, in urma loviturilor de pumnal ale lui Brutus ,a vanzarilor de noapte ,in spatele scenelor asa zise „misionare” si . . . in culisele de misiune a Serviciilor Secrete -DIE & DIA . Iar sentimentele cele mai pure de dragoste neprefacuta ajung in final purificate , stropite si sfintite cu Sange ce picura la picioarele Crucii ,direct din trupul Mantuitorului !
    Oare ai cui emisari am devenit, acceptand sa’mpingem cu abnegatie ,din rasputeri ,voluntar la „carul evanghelic” fara sa’i cunoastem sistermul orgasnizatoric si continutul ??!!. Cand am sosit in State in ’77, fratii Popovici ,pentru o”balanta baptist- evanghelica” cat si eliminarea rivalitatii si competitiei conflictuale de casta , unul a luat-o spre West, la Los Angeles, (Bell) iar celalalt -s-a inradacinat in metropola lui Capone , unde materialiceste vorbind, money talks. Inca in acele timpuri generalul Pacepa cauta din rasputeri sa implineasca fara preget ,toate capriciile si cusururile primei doamne „mioritice” . . . La Baia Mare , Iuda Mioriticul isi pregatea drumul la Bucale si servieta lui din piele maro,, tixita si doldora cu material „stors frateste ‘ de la familia Dorz.
    Peste Oceanul Atlantic ,in State ,Satan , suflecat la maneci , cu nodul la cravata lasat, cu poalele’n brau ,asudat „misionareste „, punea baza si turna beton la fundatiile celor mai indraznete Sinagogi Personale .Din Bucuresti soeau lunar ,legal, cu „Secera si Ciocanul” pe coperta pasaportului, cu valize, arme si bagaje, noi „membrii”, solid sponsorati . (mosu’ i-a cunoscut indeaproape , personal. . . . )

    Apreciază

    1. Mosul meu drag, sa intele cumva ca scrisoarea aceasta nu este altceva decit o forma de recunoastere ca la aceasta vreme ei culeg ceea ce au semanat?
      Cum o fi si cum nu o stim noi, dar „formalismul uscat” este de „colectie”.
      Dupa 50 de zile Israelul se „odihneste” dar noi sa nu uitam sa ne rugam pentru Ierusalim si sa o facem cu toate ca la Portland nu s-a gindit nici un celebru ca le-ar fi stat bine sa-si aminteasca de maslinul care la da „oloiul” bunastarii chiar si celor cu „acte false”.
      Fii binecuvintat cu har si pace sfinta Mosul meu.

      Apreciază

      1. Adevrat graiti si cugetati ,dragul meu Tristar si tu frate scump Iosif . Da,o mare, foarte mare parte din romanii veniti in America legal ,in vremea comunismului opresiv ,apoi incorporati ,”baptizati ” ori ” penticostalizati” in aceste Casinouri de Mare Rezonanta Publicitara , pastreaza inradacinat cu inexplicabila inversunare, in comportarea lor duminicala , doua mari dificiente de natura cronica ( asta numa’ daca ‘i ingaduiti lui mosu’ aceasta evaluare de diagnostic) : 1. – adictie (reliefata dependenta chimica)la „augurida” ce ereditar strepezeste dintii inclusiv urmasilor si 2. – o somnoleta de grup deosebit de contagioasa ,(cum bine zici Iosife ,precum cea a somnambulilor ce merg in somnul lor de echilibru pe varfuri de acoperis)transmisa genetic si copiilor ,numita „pace si liniste pastorala „. Nici ei nu intra si nici pe altii nu’i lasa. Reteta de preparare a auguridei este difuzata cu mare emfaza , prezentata in culori deosebit de festive si impartita minutios , la toti participantii meselor „de dragoste” conventionala ! .Dumnezeu cu mila !

        Apreciază

  12. Frate Tristarul
    Cind privesti spre o persoana care doarme,tu fiind treaz,realizezi starea acelei persoane,ba mai mult daca e o persoana apropiata ,iubita,si viata va e amenintata de un pericol,este normal ca tu,care ai sesizat pericolul ,treaz fiind,sa doresti sa trezesti aceasta persoana,pentru a o aduce in stare de veghe, constientizandu-o de acest pericol ,salvindu-ti viata ta ,si a persoanei respective.
    „Aceasta speranta dorita de cei care au avut parte de ea,” de trezire”(In vederea trezirii,celor ce inca mai dorm)
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

  13. Luca 16 cu 3o si 31 !!! Definirea exhaustiva si bine conturata este pe blogul fr Anghel. Avind in vedere acele lucruri si aspecte, ma gindesc ca „trezirea” trebuie sa fie ceva personal. In grup, se poate intimpla ca si cu adunarile din utima 100 de ani, au pornit-o evanghelic, au continuat-o apostolic si o vedem acuma in Uniuni, Conventii si Conferinte, in fruntea carora Mosul a pus I.A.C ( urile), vreme in care, daca te vei uita atent DUHUL SFINT este la usa, este TRIST si PLINGE.
    Spectacolul continua si …se vor trezi doar cei ce vor dori aceasta
    Mi-a placut o istorisire a unui frate batrin. Zice ca este mai bine sa te „trinteasca” Dumnezeu pentru ca atunci cazi brusc si te trezesti, decit sa aluneci usor si sa-ti „placa”
    Fii binecuvintat

    Apreciază

    1. Fr Aurel, te-am re-numit (mi-e teama sa scriu impreuna) asa ca imi cer iertare, Se strcoara erori si in socoteli mai aspre d-apoi pe un blog?
      Am primit mesajul tau si mare, mare bucuria . Este pentru intiia data cind cineva imi raspunde CONCRET nu cu pastelatii, DA, TREZIREA ESTE PERSONALA ! Suma celor treziti este o alta poveste , este sa zic asa ESTE POVESTEA DE DRAGOSTE IMPREUNA CU DOMNUL ISUS!
      Mosul meu drag, se merita, este indicat, ESTE NECESAR sa dai o geana pe blogul fr Aurel. S-paoi blogul ca blogul, dar vei descoperi ca ai proorocit bine ceva vreme in urma.
      Fiti binecuvintati.

      Apreciază

      1. Nu-i bai, frate drag. Domnul ne cunoaşte pe nume pe fiecare, acesta este lucrul cel mai important. Cât despre blog, ne rugăm ca El să folosească toate materialele de acolo pentru trezirea cât mai multora. Mult har!

        Apreciază

  14. „N-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi. . . .” Mosu’ cunoaste vocabularul pastelat si mieros, strategia „ghirlandelor de flori” a cliseelor si pozelor sentimentale cu orfani ce biau o apa muradara,iar pe fatza le umbla muste. Tehnici de a stoarce cat mai multe donatii ,metode eficace to break down emotions . Societati misonare zise „NONPROFIT ” ori solitari dar talentati swindlers ,comercianti de sentimente ,buni oratori ce merg din biserica in biserica sa-ti vanda o poveste . Mosu’este in tema cu socoteli bisericesti de culise, facute de casieri „alesi pe spranceana”, urmnate de „dari de seama” la sedinte anuale cu toti membrii , bine masaluite si prezentate festiv in fatza sarmanilor si credulilor contribuabili . Sarmani crestini „dusi cu presul” din umbra de Satan in persoana si CELEBRII LUI !. „Si pentruca Domnu’ i-a uns si imputernicit sa ne conduca, nu trebue pus la indoiala nimic !.”
    Iar Biserica fiind despartita de Stat, The False Claims Act ,devine absolit ,neputincios in fatza satanicului fereseeism ce cauzeaza frauda zilnica Campului Evanghelic . Totusi constat cu bucurie ca Dumnezeu nu se lasa facut de rusine ! . Ca a ales ,a pus deoparte si a pregatit temeinic pentru aceste zile tarzii, viteji neinfricati, luptatori indrazneti ai ADEVARULUI !. Ei stiu sa-si bea cu multa rabdare ,piosenie si cumpatare ,apa racoroasa si cristalina scoasa de mana lor ,din Izvorul Vietii !. Inima lor este curata , viata lor este predata si pusa in intregime pe ALTARUL MISOINAR ! .Iar in biserici , mai apare si cate un indraznet tanar cioban David ,ce’n mana’i puternica tine bine intinsa prastia lui spre fruntea lui Goliat ,cocotat sacrilegic in Altar .A whistleblower ce indrazneste sa-l infrunte direct pe Satan si Comitetul lui de teroristi ai DRAGOSTEI si UNITATII, ce au rapit (hijack ) conducerea Bisericii lui Hristos !

    Apreciază

  15. Dragii mei frati
    Personal consider ca trezirea spirituala,este o reala ,autentica, NASTERE DIN DUHULsi nu sta in puterea omului ,infaptuirea ei .”Nimeni nu poate veni la Mine,daca nu-L atrage Tatal,care M’a trimes;si Eu il voi invia in ziua de apoi.”Pe de alta parte, exista un timp hotarit de Tatal ,si doar EL, care ne cunoaste pe fiecare in parte ,detine solutiile trezirii al fiecaruia in parte ,si in mod diferit .Personal, L-am cautat peste 20 de ani ,si abia dupa o lovitura sufleteasca dureroasa ,M-a trezit din amorteala „beltilor caldicele”,in care ma balaceam.
    „Dumnezeu vorbeste insa ,cind intr’un fel ,cind intr’ altul,dar omul nu ia seama”
    De zeci de ori inainte ,i-mi vorbise,insa doar de ceva mai putin de 4 ani ,”am luat seama „,si acum inteleg sensul vietii ,si MAREA DRAGOSTE ce SI-A ARATAT-O fata de mine prin HRISTOS ISUS,prin aceasta MARE TAINA a MORTII si INVIERII de la GOLGOTA.
    FIE SLAVIT SI BINECUVINTAT NUMELE LUI IN VECI!
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

  16. Biserica este acceasi ca anii 1945-1950 dar oamenii s-au schimbat , natura problemelor cu care se confrunta s-au schimbat si problema (cum o vad eu doar) este ca o multime din cei ce conduc nu recunosc acest aspect si vor sa tina biserica exact cu a fost acu’ 70 de ani.asa ceva nu e posibil, biserica are nevoie de dinamism, transformare, adaptare.Nu se face aplicatia invataturilor si principiilor biblice la problemele actuale.

    „Cand a vazut Isus multimile adunate is-a facut mila de ei pentru ca erau ca o turma fara pastor”…(Marcu 6:34).Bisericile de azi au ajuns din nou la ceea ce a fost si avem nevoie de oameni cu compasiune , intelepciune si viziune care au o alta modalitate de a aborda situatia.
    Asta oare vream sa urmarim, mersul la biserica de trei ori pe zi?
    Ce oferea biserica in 1945-1950?Si ce putea un crestin sa acceseze in aceai ani, referitor la crestere spiriruala, informatie, legatura frateasca, norme moral si in general educatie, suport material poate? Poate toate cele mentionate?Dar care era contextul anilor 1945-1950, referitor la nivel de viata, acess la informatii, acces la educatie, socializare, chiar si trasport (ca daca nu iti place la o biserica, usor te duci la alta), si multe multe altele.
    Daca avem o abordare reductionista asupra situaties actuale cred ca o sa avem nevoie chiar si de mai mult timp ca sa ne ridicam. Starea de moleseala se poate datora faptului ca oamenii nu primesc ceea ce au nevoie.Anii 45-50 le-a aferit hrana necesara nevoilor.Anii 2015 nu mai ofera asta.

    Am mentionat doar cateva idei care pot fi considerate.

    Apreciază

  17. Fiecare suntem datori fata de sacrificiul suprem al Domnului nostru ISUS HRISTOS, facut la Golgota, sa-I multumim si sa-I fim recunoscatori1 In lumina Cuvantului Scripturii sa ne controlam mersul pe Calea credintei si crescand spiritual sa contribuim la zidirea trainica a Bisericii lui Dumnezeu! Doamne ajuta-ne!

    Apreciază

  18. Voi comentatorilor, ați scris călăuziți de Duhul Sfânt sau de glorioasa voastră minte bine școlită? Se vorbește despre dragoste, dar nu respiră dragostea din comentarii. Treziți-vă!
    Domnul vă iubește și vrea să vă vorbească personal prin Duhul. Lăsați teologia lui Saul și lăsați-L pe Domnul să domnească cu adevărat în inima voastră. Alergați la dragostea Sa, nu la teoriile despre dragostea Lui!!! El vă așteaptă, El ne învață spre binele sufletului nostru, nu studiile teologice. Urmați pilda lui Saul care a devenit Pavel!!!

    Apreciază

Comentariile sunt închise