Pastorul Iacob Coman, face o mărturie şocantă!

Un frate pastor mi-a recomandat să ascult mesajul pastorului adventist Iacob Coman, care se pare că s-a lăsat ,,pradă” sincerității și s-a apucat să spună lucruri pe care – pot sa mărturisesc – nu le-am mai auzit niciodată, și nici nu am crezut că o să le aud vreodată din gura unui pastor, și mai ales spuse public, de la amvonul bisericii.

Aproape că încep să am curajul să cred că ne aflăm în faţa unei treziri spirituale, de mare anvergură, trezire pe care o așteptăm cu toți de foarte mult timp.

Din istoria biblică aflam că atunci când un împărat bun și cu frică de Dumnezeu, a urcat pe tron, el a început prin a-și asuma păcatele poporului, începând să-și ceara iertare de la Dumnezeu, în numele poporului, (Nemia, Daniel, etc), după care Dumnezeu a început să lucreze cu acel popor și să aducă trezire și zile bune pentru popor.

Dar să revin, la predica acestui pastor, care are un subiect foarte dur, adresat în primul rând pastorilor, dar și ascultătorilor.

Iacob Coman recunoaște public păcatul de care este afectat tot poporul, dar mai ales, pastorii.

Sinceritatea cu care își recunoaște acesta păcatele, nu numai pe ale sale, dar spune ca este o stare generală, lucrul acesta ma face să cred că se fac pași (chiar dacă mărunți) spre o trezire, fie ea şi în cercuri restrânse.

Sper să se molipsească și alți păstori, de la acest pastor sincer, fiindcă astfel poate se va îndura Dumnezeu și va aduce trezirea intre noi, lucru de care avem nevoie, ca de aerul pe car-l respiram în fiecare moment.

Aşa cum am specificat anterior, Iacob Coman aparţine bisericii Adventiste. Oare sa fie această problemă doar a  lor, a fraților adventiști?

Oare sa fie doar cate un caz izolat, chiar și în rândurile lor?

Dar dacă situația este extinsă, la nivelul tuturor Confesiunilor Evanghelice!?

Vă rog urmăriți mesajul acestui frate și dați-vă cu părerea și voi.

Mesajul este lung, dar merită ascultat, vă asigur că n-o să vă pară rău. Dacă totuși nu dispuneți de timp suficient, vă rog să-l ascultați măcar de la minutul 31.

 

sau click pe imagine

Iacob Coman

Așteptăm, comentariile dumneavoastră!

God bless you all.

Mike Olari

 

162 de gânduri despre „Pastorul Iacob Coman, face o mărturie şocantă!

  1. Domnule pastor Iacob Coman ,fiecare padure cu uscaturile ei, este rusinos sa spuneti ca neamtul nu stie sa minta. Cand s-a dus poporul roman vreodata sa cucereasca teritorii ale Germanie sau ale oricarei alte tari ? Eu traiesc in Germania asa ca nu-mi spuneti mie ca nemtul nu stie sa minta. Ei au o imagine buna si atat in rest sunt aceiasi oameni peste tot ,fiecare cu cultura si educatia pe care o are sau nu .

    Apreciază

    1. Sanda, sper ca esti crestina desi dupa adresare cu ” domnule pastor” nu prea am temei sa cred asta, dar sa trecem la ale noastre.
      Din dragoste crestineasca as vrea sa te ajut sa nu pacatuiesti impotriva bibliei . Pentru crestini tot ceea ce este scris in biblie este o datorie de implinit, asa spune Dumnezeu: daca impliniti tot ceea ce este scris nu ati facut decit ceea ce erati datori sa faceti.
      Iar tu, ca sa fi ferita de pacat, sa nu incalci rinduiala lui Dumnezeu, trebuie sa respecti 1 Corinteni 14 cu 35. Daca te macina ceva si nu te descurci, trebuie sa intrebi NUMAI ACASA si NUMAI PE SOTUL TAU.
      Iar ca sa dai ceva invatatura biblica, este si mai grav. 1 Timotei cap 2 versetele 11 si 12 , pentru salvarea sufletului tau merita sa citesti si mai ales sa implinesti.E din biblie.
      Dumnezeu sa-ti de a puterea sa implinesti cuvintul bibliei.

      Apreciază

  2. Foarte Adrevarat ce spune. Compromisul a intrat în biserica putin câte putin.
    Iar cei care spun adevarul sunt împiedicati. Când va veni zguduirea oare câti vor mai ramane ?

    Apreciază

    1. Oare cati pastori au fost dati de Dumnezeu SI cati au fost dati de oameni. A disparut frica de Dumnezeu din randul pocaitilor pt ca iubesc mai mult Slava oamenilor decat Slava Lui Dumnezeu placerea Domnului Isus era frica de Domnul.Pacatul se Bea CA apa.Fatarnicia este la ea acasa in randul asa zisilor pocaitilor.
      Daca Anania SI Safira au murit din pricina minciunii oare cei ce o practica nu sunt de doua ori morti, dezradacinati?
      Numai cei ce sunt ai Lui Hristos si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile SI poftele ei.
      Este atat de clar: Tatal minciunii, Diavolul. Cei ce fac faptele Lui sunt Fii ai Lui.
      Ce marturiseste ADEVARUL despre noi?
      Doamne vezi pe cei ce sunt pe calea rea si dui pe calea vesniciei. Adevarul trist este ca putini sunt cei ce o afla.

      Apreciază

  3. Ce se intimpla a inceput razmelita,a inceput cernerea sau trezit orgoliile adormite si care nu vor o pocainta sincera dupa voia lui Dumnezeu,decit sa condamnam un om care ne spune adevarul mai bine neam cerceta viata si am studia cu sirguinta scriptura,sau sa incepem sa ne pocaim in sac si cenuse intre tinda si altar ,nu doar sa batem drumul de geaba pina la biserica si sa ocupam locurile degeaba.

    Apreciază

  4. In America -Spiritual Growth -(cresterea spirituala ),adica pocainta , nu poate fi conceputa sa existe independenta de capatuire , de bogatie materiala , de agoniseala ,de substantiala avere. Imbogatirea, cresterea capitalului este tinta de capatai a evanghelismului american. http://www.youtube.com/watch?v=7wQ7icNAal8 Un evangelism al profitului individual , ce ramane constant ancorat in -economia de piata ,in real-estate, in nesfarsite mormane de carti si publicatii de rastalmacire a Scipturilor ,in donatii „-non -profit”, in aur , in industria muzicii Gospel ,in bursa americana -in Wall Street .Viermele spiritului mercantil roade si sapa constant si neinduplecat transee si fortificatii in mintea tuturor celor ce predica de la anvoane -vesnica prosperitate .”Blessing in Wealth „, in slogane sonorice , afisat sus pe monitoare largi. Gandire fireasca si egoista zic,gandire de ratacire bine mascata in slujire evanghelica. Un flagel de uriase proportii ,de mare anvergura, specific lumii evanghelice americane !. Nu am nici cea mai mica indoiala in aceasta directie. Materialismul dialectic si istoric cu fatza evanghelica , teoria „capitalului ” lui Marx ,adus aici tocmai de cei ce au fost loaiali si reprezentanti a lui Mamona, a regimului „micilor acumulari cantitative ” .Au infaptuit uriasul salt peste Atlantic si . . .spre pacatul aducator de moarte spirituala ! . O slabiciune ce patrunde atat de usor in mintea celor ce se lasa amagiti de propaganda prosperitatii , transformata apoi in viciu. Tumoare maligna si devoleasca ,ancorata si adanc fixata in cugetul pastoral si apoi proliferata urmarind profitul . Cat mai multi bogati ,membrii ai congregatiei !. O ancora masiva a faradelegii ,scufundata in namolul dorintei si competitiei de a avea mai multi contribuabili la membrie,, mai multi donatori si suporteri decat colegul de breasla, „fratele tau in Hristos ” ! . Cursa inarmarilor „evanghelice” ! Dorinta apriga si necurmata de a investi , de a poseda ,de a sfida orificiul din urechile acului . Ce utopie „evanghelica ” americana ,,dragii mosului !. Va rog sa ma credeti, 99 % din „mioritici ” urmaresc tehnicile aplicative , indemnurile si sfaturile avocatilor „prosperitatii ” !.D aca te angajezi sa porti cu ei o discutie amicala ,indiferent de natura si subiectul de pornire , ea va aluneca vrand nevrant spre aceasta obsesiva ,neclintita si lumeasca gandire: „- No, ce-ai mai cumparat frate ??!!.” . ” Ce bisnitz faci ??!! „Dupa cate vede si se socoate mosu’ , „-Visu’ asta American „,( mustre’l Domnu’ ), -cuprinde’n structura si’n catifeaua’i purpurie ,deosebit de frumos brodat cu fir de aur , si sloganul – „dezbracarii de sine ” !

    Apreciază

  5. Dl pastor Dan. Eu sunt un tipicar al intrebarilor. Un singur aspect si promit sa-mi vad de treaba ca am multa.Si eu am primit cuvintul ca si ceilalti 1 miliard si jumatate de persoane care spun ca citesc biblia. Intelegerea a ceea ce citim si intelepciunea vin doar de la Dumnezeu, exceptie facind situatiile cind , cu concursul nostru, vin din alta parte.
    Deci, eu am pus in discutie MESAJUL , sau predica pastorului Iacob Coman. Am exemplificat pozitia mea prin cadre luate din biblie ( magarita, curva Rahab si Magdalina) tocmai pentru a va constringe un pic in a raminea la sensul si continutul a ceea ce eu am postat. Aceasta cunoscind puterea dvs de divagatie.
    Pe linga faptul ca nu spuneti nimic de faptul ca Iacob Coman a folosit versete din biblie iar invatatura si comentariile sunt STRICT BIBLICE, conform sar parea a unui obicei al dvs pe care il observ, ati trecut la a va prezenta foarte vocal critica denominatiei , care nu ma intereseaza de nici un fel. Ati sarit la a descrie maretele dvs actiuni de chemare la corectitudine si locul smerit , parca numai dvs aveti cheia acestor lucruri.Intrebarea ramine: CE VEDETI DVS ADVENTIST IN PREDICA Glasul mincinosilor si urechile surzilor? Dar in Adevarul la trecut, prezent si viitor, dar in Cinii si porcii ? …etc…multe, altele….?
    Cit despre versetele care sustineau a doua intrebare, mai cititile o data, legati continutul lor si apoi va rog frumos sa-mi spuneti daca A PACATUI sau A LUCRA PACATUL , au vreo semnificativa diferetnta in contextul versetului.
    Un sfat de la unul pe care nu-l cunoasteti ( si e mai bine asa) dupa cite se citesc prin cele materiale crestine, si raportate toate la invatatura si cuvintul biblic, nu credeti ca sunteti cam singurul care detineti adevarul aproape in toate situatiile?Nu stiu daca vo efer o informatie veridica dar am auzit ( sursa ) ca fr Iacob Coman pregateste o predica cu titlul ” Eu si restul …” Pe mine chiar m-a facut curios.
    Fiti binecuvintat de Domnul Isus.

    Apreciază

    1. traistarule , zici ca femeile nu trebuie sa vorbeasca in biserica ? pai asta este cultura religioasa autentica , numai la bisericile penticostale o gasesti , nu la toate .

      Apreciază

      1. Nu romanule, am luat-o din biblie.Si ca sa nu mai fiu acuzat ca dezlinez (iaca asa) cuvintele scripturilor, te invit cu respect sa parcurgi cu glas tare ceva versete:
        – 1 Corinteni 14 versetele 34 si 35 : 34.Femeia sa taca in adunari, caci lor nu le este ingaduit sa ia cuvintul in ele,ci sa fie supuse cum zice si legea. 35. Daca voiesc sa capete invatatura asupra unui lucru, sa intrebe pe barbatii lor acasa; caci este rusine pentru o femeie sa vorbeasca in Biserica.
        – 1Timotei 2 cu 11 si 12; 11.Femeia sa invete in tacere cu toata supunerea. 12. Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii,nici sa se ridice mai pe sus de barbat, ci sa stea in tacere.
        Se pot corobora si alte texte, dar intrucit acest subiect nu mai poate fi de multa vreme predicat sau discutat in forumuri, nu cred ca este indicat,s-ar da prea mult loc la intrepretari.
        Insa romanule, problema este ca in aceste vremuri barbatii s incarca cu tot mai mult pacat al rastalmacirii cuvintului , al lenevirii privind slujbele in adunari , si aici ma refer la proorocie, ma rafer la misiunea adevarata in cimpul evanghelic, etc… fapt ce a facut ca in LUPTA FEMEII PENTRU EMANCIPARE, adica nesocotirea RINDUIELILOR PUSE DE DUMNEZEU, avem ceea ce se vede : femei pastor, majoritatea in misiunile de evanghelizare sunt femei, avem adunarea femeilor in zi separata din saptamina, ore intregi din „programul” de duminica si nu numai , ocupat cu intece si poezie in conditiile in care rugaciunea este de doua ori 5 minute si la fina o predicuta de 30 de minute, care conform unor dovezi putem spune ca in acestea avem 15-20 de minute cuvintul biblic. Numai asa imi pot explica, de ce in AD 2014 sunt invitat cu atita tarie sa ma fac partas cu pacatosii.Toate aceste lucruri eu le vad alunecari, ca daca ar fi caderi ne-am lovi si ne-am trezi de cap. Problema este ca v-a veni si trezirea, sa fin noi pe pace, Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Si cum spunea cineva, cred ca este bine sa avem grija ce ne dorim ca poate se implineste.
        Pace tie , romanule.

        Apreciază

      2. O intrebare care o pune Cuvantul lui Dumnezeu cred ca trebuie amintita aici:
        ,,Ce? De la voi(femeille v.34) a pornit Cuvantul lui Dumnezeu? Sau numai pana la voi a ajuns el?” (1Cor.14:36)
        Mult har!

        Apreciază

  6. Ceea ce a spus pastorul Iacob arată că mai există oameni cu conștiință în lumea asta. El n-a făcut decât să spună ceea ce Dumnezeu ne spune, anume s-o lăsăm mai moale cu festivismul și rugăciunile de fațadă, cu manifestările gregare false și lipsite de judecată, să ne lăsăm de cântări și vorbe puerile, de genul lălăiturilor, laudelor și vorbelor frumos meșteșugite prin care popii și enoriașii lor se fac că conlucrează și sunt solidari, când de fapt caută să ascundă realitatea faptelor, a vieții lor pline de păcat și nedreptate, de egoism și infatuare, de hedonism și materialism. Biserica este sala de judecată a oamenilor, asta trebuie să fie, tribunalul suprem unde se dezbat problemele urbei, iar preotul trebuie să fie judecătorul suprem care prin pilda proprie și apoi prin judecata sa să îndrume pe frații săi cu dragoste, bunătate, respect. Asta cere Dumnezeu. O biserică la care te duci ca să cânți, să lălăi pueril, insipid, inodor și incolor despre cât de bun e Lordul în vreme ce taci mâlc vizavi de problemele și nedreptățile, despre corupția morală a societății în care trăiești, nu este o biserică a lui Dumnezeu, indiferent că i se spune ortodoxă, catolică, protestantă, islamică, hindusă, budistă etc, ci este o biserică a altuia… Vizavi de preoţie sunt multe de spus şi chibzuit, fiindcă chiar preoţii sunt superficiali în gândire. Astfel, cei ce trebuiau să fie învăţători au nevoie de cineva care să-i înveţe cele dintâi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu, încât, asemeni pruncilor, au ajuns să aibă nevoie de lapte (slujbe religioase, cântări evlavioase la biserică etc), nu de hrană tare (judecata şi urmarea poruncilor lui Dumnezeu în viaţa de zi cu zi), căci oricine nu se hrăneşte decât cu lapte nu este obişnuit cu cuvântul despre neprihănire, căci este un prunc. Hrana tare, adică judecata profundă a lucrurilor, a Legii, este pentru oamenii mari, pentru cei care s-au deprins, prin practică, să deosebească binele şi răul: Evrei 5.10-14. Asta a cerut și pastorul Iacob, cuprins de remușcări pentru faptul că slujbele religioase, biserica a devenit un loc al minciunii și festivismului de tip secta Moon, cu cântări și lălăituri chițăite cu isterie evlavios-șireată de-ți vine să-ți iei câmpii când intri într-o biserică. Dacă suntem oameni mari, apăi să judecăm, să chibzuim asupra vieții noastre, a societății și familiilor noastre, nu să lălăim ca niște trepanați, ca niște copii de patru anișori ce încep să deslușească formarea unei fraze și sunt fericiți că pot spune cuvinte, indiferent cât de profunde sunt; sau nu sunt… Adevărata rugăciune este să faci binele, să ajuţi pe sărman, să faci dreptate orfanului, să aperi pe văduvă (Isaia 1.17). Iisus spune ce să faci ca să ajungi în Rai, anume să nu ucizi, să nu preacurveşti, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb, să nu înşeli pe nimeni, să-ţi cinsteşti părinţii (Marcu 10.19). Asta e biserica așadar, indiferent cum s-o numi ea, căci nu numele contează, ci faptele făcute din dragoste prin care asculți de Lege cu adevărat…

    Apreciat de 1 persoană

      1. Ce zici Mosule daca a ajuns un ortodox sa scrie asemenea lucruri si realitati din adunarile pocaitilor, iti dai seama de ce se boteaza numai copii lor si din lume aproape nimeni? Cum vor mai putea sta acei slujitori mincinosi inaintea lui Isus, care i-a trimis IN LUME sa faca ucenici si ei, abia , abia isi string odraslele prin cele adunari?
        Cristi trebuie sa ajunga in adunarea noastra, Doamne ajuta la aceasta.

        Apreciază

  7. Draga Tristar, cere moderatorului sa mute raspunsul tau in dreptul vizetei si lupei lui „Dan cel pururea Drept” . In rest, Duhul Adevarului sa va poarte , pe tine, pe Mike, pe Icacob, pe Catalin ,pe Cosmin ,pe Mircea , Gigi , Viorel , pe toti cei de la „Emanuel ” ,de la „Agape ” , de la „Sfanta Treime” -Beius ,victoriosi, triumfatori si neclintiti in credinta , si mai departe!.Tristarule , vad cum crapaturile Cultului se adancesc mereu spre maduva !. Ma rog ca Mantuitorul nostru sa va aive pe toti sub mangaierea si ocrotirea Lui , in permanenta !. Si. . . sa ne rugam la timp si ne-la-timp pentru Pacea Jerusalemului si Triumful Adevarului in inimile tutror celor ce-l ravnesc neobositi , cu inima curata !.
    Pe cand predica „Noi si restul . . . . ” ??!!!. Mosu ‘ tau asteapta rabdator pe lavitza de langa foc , atat crapatu’ de ziua cat si vremuri mai luminoase . God bless you all !
    Al tau Mos din pustusag –

    Apreciază

    1. Da Mosul meu drag. In primul rind sa nu uitam , luati de valul vorbelor, sa nu uitam sa ne sustinem in rugaciune ca doar om fi frati nu? Sa nu uitam sa stam si sa staruim neobositi inaintea lui Dumnezeu in rugaciuni cu multumire.
      Mosule, in dreptul meu rugaciunea pentru Ierusalim are locul ei bine tocmita, rugaciunea pentru tine si casa ta e la fel la loc de cinste. Dar, ca sa nu ma trezesc ca fac si eu ca paginii, caut ca de fiecare data cind ingenunchez, sa idrazensc doua-trei vorbe inaintea lui Dumnezeu pentru toti oamenii, chiar si pentru Paul Dan, Ionescu Cristiaan, Pustan, Panican, Anei Valentin si citi or mai fi. Si o fac cu nadejdea in poruncile si fagaduintele lui Dumnezeu, intrucit tot acest MARE Dumnezeu mi-a fagaduit ca mintuireaa este personala, deci nu are nici o legatura nici chiar cu Putin.
      Da, Cristi este stapinit de ceea ce s-ar cuveni sa vedem si sa auzim de la un copil a lui Dumnezeu caruia nu-i este indiferent cum se merge pe cale, Domnul sa-l intareasca si sa-l binecuvinteze cu har , pace si intelepciune de sus. Si trag o singura nadejde , ca nu este Cristi Ionescu, desi poate asta ar trebui sa ma bucure TARE!!!
      Fii binecuvintat Mosul meu drag.

      Apreciază

      1. Mosule, este adevarat ca mult face un nume bun, dar, pina voi creste si voi intelege cum se cuvine ceea ce este lasat pentru noi, eu ma bucur daca stiu ca am in belsug si sinceritate dragostea ta si a fratilor. Daca aceasta o am, pot sa rostesc cuvintele scumpe ale bibliei ” harul Tau Doamne imi e indeajuns ” Laudat fie Domnul Isus.
        Fii binecuvintat Mosul meu drag , Domnul Isus sa-ti intareasca credinta si nadejdea ca prin harul LUI si indurarea care ne-o arata, vom ajunge unde EL ne-a promis.

        Apreciază

      2. PS. Mosul meu ,fratele meu, asa cum am spus ceva vreme in urma, eu NU AM NIMIC DE-A FACE CU DENOMINATIILE. Nu sunt din biblie, deci nu ma intereseaza. Aceste clasamente doar ne fura timpul si dezbina acolo unde sunt acceptate. La fel si cu membralitatea pe baza de foaie si semnatura, la fel si cu statutele si constitutiile , la fel si cu organizatiile si uniunile ( de fapt acestea au nevoie de denominatii), toate acestea nu fac altceva decit sa scoata din adunari pe Duhul Sfint si darurile si lucrarile LUI.
        Deci, pentru mine, ramin mesajele biblice bazate pe versetele biblice , indiferent ca le va rosti o magarita, curva Rahav, Magdalina, femeia prinsa in adulter , asta ca sa intelegi mai bine trairea mea, incolo ramin un impotrivitor al invataturii biblice primite prin gura femeilor sau a teologilor (cine o fi inventat si aceasta categorie de bagatori de seama?)
        Asa ca daca spui de „adventomanie” chiar ca nu „aud”.
        Fii binecuvintat Mosul meu, fratele meu.

        Apreciază

      3. Prietene Tristar, numele meu real este altul, nu Cristi; acesta-i doar un pseudonim… Dar ce contează numele noastre efemere, puse pe un vraf de lut, când Iisus ne promite un nou trup și un nou nume, nestricate de moarte? (Apocalipsa 2.17, 1 Corinteni 15.54) Oficial, ca român get beget, prin naștere și act independent de voința mea, sunt încartiruit în rândul ortodoxiei, dar din punct de vedere al conștiinței proprii, la 45 de ani, fără a face ceva oficial în acest sens, sunt din convingere creștin… Din păcate este diferență între ortodoxie și creștinism, și mă doare asta, căci văd cum neamul, țara mea o duc din rău în mai rău, iar odată cu înmulțirea numărului de biserici ortodoxe, preoți ortodocși, politicieni, securiști și agenți SRI dispare neamul românesc, dispar industria, agricultura, doctorii, inginerii, muncitorii, țăranii, noile generații de români ce fug cu milioanele din țară pentru a-și salva viața… Suntem într-o situație asemănătoare indienilor din America de Nord în pragul secolului XX, doar că într-o formă mai subtilă, nu suntem exterminați cu gloanțe, ci cu politicile economico-morale ce ne-au impus imoralitatea, sodomia, munca pentru profitul unor corporații agrar-industriale conduse de patroni oculți în loc de a munci pentru prosperitatea și bunăstarea celor ce muncesc… Dumnezeu să ne ajute, să ne ierte, să ne miluiască pe noi toți, oamenii acestei lumi atât de chinuite de nedreptate sub chingile vremelnice ale lui satan.

        Apreciază

  8. da…in sfarsit un adevar crunt si des intalnit…cunosc situatii de genul,si am ales sa ies din randul lor.Dumnezeu are gija sa instiinteze pe copiii care chiar ii aud Lui glasul,si sa ii scoata din mijlocul lupilor.Dumnezeu stia inca din vechime ca asta se va intampla,si avea de pe atunci un plan pentru fiecare.Pastorii au nevoie de rugaciuni fierbinti din partea noastra,ca Dumnezeu sa se lase induplecat la lacrimile noastre si sa ii constientizeze pe ficare de greselile lui.Trebuie sustinuti de noi,pentru ca o data ne-au hranit cu hrana sanatoasa din Cuvant.Nu sunt de acord cu ce se intampla in foarte multe biserici,de aceea trebuie sa ne rugam pentru o trezire spirituala in Romania.De asta avem nevoie.Si asta se numeste DRAGOSTE PENTRU APROAPELE TAU.Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti si dragostea Lui sa fie atat de mare fata de voi toti incat sa va dati seama ca este o oportunitate sa mai prindem ziua de maine,si de aceea sa ne intoarcem fata catre cruce…catre jertfa.

    Apreciază

  9. Mosule , eu zic ca daca este doar sa cititm tot lantul de „te ologi”ala din indemnul de mai sus, clar ca nu ne mai ramine timp sa-L iubim pe Mintuitorul nostru scump.
    Mosule, nu red ca vreodata daca voi dori sa maninc oua, nu-mi voi pune intrebarea cine a fost mai intii, oul sau gaina.
    S-apoi nu e greu de raspuns asa mai din scurt la tot materialul .Ma refer la faptul ca , in opozitie cu sirul de afirmatii legat de scrierea bibliei, se putea usor afla tot din biblie raspunsul. Ma gindesc ca am citit ca TOATA BIBLIA este insuflata de Duhul Sfint si este scris si pentru ce este ea scrisa.
    Apoi in nici un caz nu-mi place linia lor politica. daca ar citi materialele scrise de catre „intelectualul ” din mine, ar fi inteles poate ca are mare importanta LEPADAREA DE SINE ,are foaarte mare importanta rastignirea sau omorirea EU-lui , acestea doua conditii fiind premiza NASTERII DIN NOU. Dupa aceasta nastere din nou, cind omul vechi moare si in locul lui avem nascutul din nou , copilul de Dumnezeu, in care, asa cum spune ap Pavel, ” nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine” !!!! Si de aici este si mai simplu, daca eu am murit fata de pacat, un mort nu mai poate face nimic. Dar, intrucit Hristos traieste in mine EL va face toate lucrurile cerute de Dumnezeu pentru ca sfirsitul credintei mele sa fie primirea MINTUIRII. Simplu ca b una ziua, dar intrucit mintea unora are capoastrul vicleniei lui satan, nu-si dau seama ca a rasuci cuvintul bibliei, pot sa insire asemenea aberatii.
    Uita-te la ei cit caz fac de denominatii, de persoanele care , bine spune Cristi, poarta numele efemere, cum analizeaza ei evolutia in X si Y cazuri si ilustrate si predici si ideologii ACEASTA IN TIMPUL IN CARE BIBLIA SI DUMNEZEU SUNT NESCHIMBATI. Cind mai auzi ca biblia a suportat modificari functie de seolul in care o citesti, apoi chiar ca te apuca si groaza si mila.
    Cred ca eu voi lua o pauza ca sa ma pot inchina in liniste si sta la sfat de taina cu Dumnezeu Tatal si cu Hristos, Fiul, ca alta nadejde nu am.
    Fi binecuvintat Mosul meu drag de catre Mintuitorul nostru viu, cel din paginile sfintelor scripturi si sa fii pazit de cel descris si inchipuit in fel si forma de catre cei firesti.

    Apreciază

  10. Dragă Tristar, eu nu cred în ceremoniile de botez oficiale, actuale. Nu cufundarea unui nou născut sau om matur într-un lighean cu apă îl face creștin, ci revelația lui Dumnezeu, adică a Legii Lui. Revelația prin care ajungi să iubești Dreptatea, Bunătatea, Dragostea izvorâte din Creator, această Revelație ce se pogoară asupra noastră cu tunet și vuiet mare, după cum ne anunță Hristos că El botează cu Duh Sfânt , nu cu apă (Fapte 2.2-6, Fapte 8.14-20, Fapte 9.17-18 , Fapte 22.13-16), așa cum Petru îi spune vrăjitorului Simon că puterea de a boteza nu vine contra banilor, căci botezul înseamnă de fapt schimbarea definitivă a omului, curățarea de vechiul eu și nașterea în duh eliberat de chingile acestei lumi. E plină lumea de oameni botezați oficial și care-s hoți, criminali, trădători, curvari, dar care se cred mântuiți pentru că cineva i-a cufundat într-un lighean cu apă. E trist… Astfel, cel care din dragoste nu își face drum în lume prin folosirea crimei, înșelătoriei, hoției, curviei, acela este de fapt un om botezat, și astfel, fie de credem că suntem creștini, ortodocși, catolici, adventiști, islamiști, iudaico-talmuzi, hinduși, budiști, darwiniști etc, suntem de fapt creștini după pilda fiilor dată atât de minunat de Hristos, care ne spune că nu cine spune că-l ascultă pe Tată este cel care urmează poruncile Lui și astfel e credincios, ci cel care chiar dacă spune că nu-l ascultă (oameni ce se declară altceva decât creștini), urmează legea Mântuirii și se mântuie prin faptul că nu se folosește în viață de crimă, curvie, înșelăciune, hoție: Matei 21.28-31, Marcu 10.19. Trebuie să spun că eu încerc să fiu creștin, nu altceva, oricât de sofisticat ar suna. De ce nu ne putem numi creștini cu toții, dacă nu prin vorbă, măcar prin fapte, prin comportament? Asta este biserica adevărată, creștină…căci fericit e cel ce nu-l cunoaște, dar îl iubește pe Hristos: Ioan 20.29. Ăsta-i botezul adevărat, Duhul Adevărului care este singurul mângâietor în această lume a întunericului, pentru cei ce urmează Adevărul și Viața: Ioan 14.16-17. Așadar Dreptatea, Adevărul, facerea de bine să ne fie Rugăciune, Biserică și Viață: Isaia 1.17

    Apreciază

    1. Cristi, eu apreciez stradania ta de a iti expune bucuria cunoasterii si trairii cu Hristos. Si ai dreptate ca multi doresc aceasta si destul de multi o si experimenteaza.
      Viziunile noastre sau parerile noastre sau atitudinile noastre nu au voie sa depaseasca sau sa nu implineasca acel cadru nimit BIBLIE. Deci una e sa citezi versete, pentru ca este scris ca atunci cind cineva vorbeste ” sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu” si alta este sa spunem versete incomplete ( pentru ca stim ca acestea nu se interpreteaza singure) si aapoi, la imagine ( „celebrii” ii zic exegeza) sa incercam a contura ceea ce noi am inteles sau ne-am putut imagina. Nu sunt de acord cu aceasta forma. Te rog frumos sa reiei aspectele legate de botez, nu de alta dar macar din dragoste pentru Domnul Isus. Daca si EL care era fiu de Dumnezeu intrupat a facut-o, inseamna ca ce vorbim noi … nu mergem cu de-astea.
      Aceste forme de discutii sunt si intre baptisti si penticostali cu referire la spalatul picioarelor. Eu vin si te intreb: daca este scris ca ” si voi sunteti DATORI sa va faceti unii altora”… cum si in ce limba se poate traduce ca nu trebuie, ca este doar un exemplu, ca …cine mai stie ce rastalmacire.Si eu cred ca trebuie sa ai mare grija la ce inseamna NASTEREA DIN NOU. Cine moare sau cine trebuie sa moara ca sa putem avea o nastere avind in vedere ca nu vorbim de doi cetateni ci unul. Cum vom putea sa afirmam fara sa mintim ca avem Duhul Sfint daca trupul meu, care este templu LUI il dau la pacatul curviei? sau si mai rau al sodomiei? sau al pedofiliei? ( ca avem Vaticanul si mai recent Caras Severinu nu?) E mai greu, dar este din biblie.
      Pai daca este scris „cine crede se boteaza” apoi prietene ce butoane trebuie invirtite ca sa iasa altfel. Diferenta o face tot biblia intre botezul nou btestamental si cel ortodox de exemplu. Cum poate un copilas de 8 saptamini sa marturiseasca un cuget curat dar mai ales ce pacate sa-i fie iertate? O…o sa spui ca merge prin reprezentare ca la partide, nasa, nasul ,martorii marturisesc pentru copilas… nu prea este in ordine, dar nici nu e treaba mea sa ma strufoc prea tare. Biblia o spune, apoi mai sunt si cei cu aceasta chemare de la Domnul Isus sa propovaduiasca EVANGHELIA ACEASTA, ( a Domnului Isus din biblie nu a Isusului lor a fiecaruia) Daca privesti cu atentie suntem vai de noi. Eu am Isusul meu, tu ai pe al tau, Pustan are pe a lui, vin o sumedenie si negind ce este scris in Evrei 6 si 2 Petru 2 si altele ca sa acopere un curvar…apoi stau si te intreb: UNDE AM AJUNS? Ce invatatura avem noi daca nu cea apostolica ?
      vremuri grele fratele meu. Trebuie mare atentie sa nu ne trezim ca din prea mare rivna sa raminem pe dinafara atunci cind se va inchide usa .
      Fii binecuvintat.

      Apreciază

  11. Urmarind predica sa nascut in mintea mea urmatorul paradox.( http://dexonline.ro/definitie/paradox )

    Vine un Domn sa ne spuna un adevar dar in acelasi timp spune despre sine ca face parte dintr-o „grupare” de mincinosi care mint .

    Minte acest Domn cand spune ca face parte dintr-o grupare de mincinosi sau spune adevarul.

    Adevarul prezentat e un adevar sau o minciuna?

    Apreciază

  12. Nu sariti dragii Mosului asa usor in apa botezului ca sa multumiti insistentele cuiva !Vine Mosu ‘ si incearca sa va ajute in nedumerirea voastra, in masura in care este luminat de Sus. Daca vorbim de POCAINTA , ea se materializeaza numai in conditiile si in cugetul acelora ce-si dau silinta, ce iau o hotarare definitiva si radicala sa schimbe macazul , sa ia o cotitura decesiva in viatza lor .Aceasta transformare numita POCAINTA ,se obtine conditionat doar prin INOIREA MINTII !. Intelegeti asta, dragii Mosului ??!!. O minte noua, ce vede si analizeaza clar si limpede trecutul, prezentul si viitorul .
    Daca va plictisesc si NU dati dovada de indelunga rabdare citind ce scrie Mosu’ ,de sarguinta ,de efort in a va reinoi mintea si a lua bine seama la ce cititi aici la „family2family ” , I will rest my case si Mosu’ se rerage langa vatra afumata si recurge din nou la profunda si indelunga tacere .Un fumator inveterat ,un obed ce abea mai rasufla sub povara nemiloasa a grasimilor ce-i subjuga trupul, un pervert, un obsedat sexual, o curva ,un sodomist ori o sodomista, un drogat si dependent chimic de substanta, un haraparet si vesnic cautator de avere, un iubitor de bani si de placeri ,un alchoolic, un gambler ,un hot de buzubare , un kleptomaniac , un blegoman si laudaros,un shoplifter ori. . de ce nu , un fost informator al fostei politii politice a R.S.R. – numita Securitate ,daca toti acesti subjugati de pacat si candidati la chinul vesnic au si simt dorinta sa-si schimbe viata , sa renunte la viciile lor, sa gaseasca linistea si pacea, in final sa devina oameni liberi si fericiti , mai intai de toate va trebui sa analizeze aceasta mult trambitata si biblica transformare numita POCAINTA Si . . acest proces este unul psihologic , de analiza profund-launtrica , de dialog cu propria ta constiinta . In momentul cand ai luat aceasta decizie majora si radicala, cand doresti cu toata fiinta ta SA FI NASCUT DIN NOU ,urmeaza cea mai iportanta actiune matura si sincera a vietii tale : DEZBRACAREA DE SINE !. O predare defintiva , literalmente cu mainile sus in fatza Crucii lui Hristos. Renuntarea la intreg trecutul tau murdar ,corupt ,infect ,adica scoaterea halatului tau patat si plin de dijectii , a mastilor teatrului si prefacatoriei tale ,stergerea si spalarea fardurilor, pudrelor si vopselelor de pe fatza si din suflet, scoaterea (usturatoare si costisitoare ) a tatuajelor , dezbracarea salopetei , a uniformei , a intregului echipament al slabiciunilor tale ce te-au leagat si te-au tinut captiv. Aici ai nevoie de o dezinfectare intensa si extrem de riguroasa , de carantina severa si sterilizare absoluta.. Daca aceste procedeie de purificare si infaptuire a DEZBRACARII DE SINE premergatoare POCAINTEI ,sunt infaptuite superficial , formal , traditional si de mantuiala , in cutele sufletului tau raman ascunsi microbi si virusi ,ce in timp vor reactiva treptat si pe nesimtite vechia ta boala, vechiul tau pacat si viciu. Te-ai botezat degeaba ,in plus boalata se va agrava inseptit. Daca dezbracarea de sine se face corect ,(igienic sufleteste vorbind) intocmai ,intr-un program de autentica transformare , invelita in post si sincere rugaciuni inaltate spre Tonul de Har al Tatalui nostru, atunci cel ce imbrca haina alba a botezului , face cu Mnatuitorul un legamant puternic ,indisolubil ,indivizibil ,mult superior oricaror slabiciuni, tentatii ,amagiri . Iar marturisirea ta facuta publica , in fatza martorilor vazuti si nevazuti triumfa si reuseste sa fie incadrata ca provenienta de origine , izvorata dintr-un cuget curat. Cei mai multi (in special tineri ) ce primesc galore botezul in apa din mana unor pastori si misionari de viteza, ce urmaresc doar profit si publicitate , nu au fost pregatiti suficient pentru a pasi in noua lor viata, in noul lor Legamant cu Isus ,si . . . mai repede opri mai tarziu ,cu durere spun ,vor deveni doar o statistica . . . Va multumesc pentru rabdarea de a citi cugetarea lui Mos Ion Roata –
    Domnul si Mantuitorul nostru sa va invredniceasca necurmat cu intelepciunea si dragostea Lui !

    Apreciază

    1. Frumos spus, Ion Roată. Iar de plictisit, eu unul nu am cum să mă plictisesc citind așa ceva, chiar de mulți nu mai au dorință de a citi și adevărul..

      Apreciază

    2. Oare scriptural nu ne invata sa facem ucenici, sa I botezam SI apoi sa ii invatam (pregatim)? De cata pregatire a avut nevoie Famenul? Multimea care crezusera? In aceasi zi au fost botezati SI adaugati la numarul ucenicilor. A crede cu adevarat CA Isus este fiul Lui Dumnezeu depaseste credinta dracilor care stiau cine era El. Nu carnea SI sangele pot aducea NASTEREA DIN NOU…
      Daca este cineva in Hristos, ESTE o faptura noua. Acesta este cea mai mare minune. intr-o clipa apare MARTURIA UNUI CUGET CURAT.
      Doamne da-ne lumina din lumina Ta. Amin.

      Apreciază

  13. Dragă Tristar, eu vreau să spun că botezul este ceva personal și în același timp solidar cu lumea, este ceva ce nu are nume, este ceva ce nu are nevoie de lauri și premii, fală și mândrie… Să dau un exemplu: cine este oare botezat, un om născut într-o sectă satanică, dar care refuză să ucidă și să facă jertfe oculte de sânge, să înșele, să fure, să curvească și care din dragoste de bine și adevăr face doar binele pentru tot ce este în jurul lui, refuzând astfel cutumele societății satanice în care s-a născut fără voia sa, sau un om născut într-o societate creștină, care este botezat la naștere sau la maturitate prin cufundarea ceremonios-oficială într-un vas cu apă și declarat creștin, dar care fură, înșeală, curvește, ucide? Care din acești doi oameni este botezat? Duhul sfânt, Iisus Hristos, Tatăl, sunt Unul prin Dragoste, căci dacă dragoste nu e, nimic nu e (1 Corinteni 13.1, 1 CORINTENI 16.14, 1 Ioan 4.8). Dragostea înseamnă plăcerea de a face binele… Botezul este un har, o revelație pe care o primești de la Dumnezeu, uneori în mod direct de la Duhul Sfânt, prin Unicul Mijlocitor între om și Dumnezeu, Iisus Hristos (1 Timotei 2.5), alteori prin intermediul unor oameni cu har (proorocii, apostolii, creștinii cu har) asupra cărora s-a pogorât Duhul Adevărului, adică Duhul Sfânt, căci doar asta ne-a rămas pe pământ la momentul actual, singura mângâiere și întărire pentru oamenii drepți ai acestei lumi (Ioan 14.16-17), după cum suntem anunțați în Biblie că odată cu Ioan Botezătorul s-a terminat perioada proorocilor și s-a scris ce era de scris vizavi de mesajul lui Dumnezeu, Biblia (Matei 11.13). Iisus ne spune clar cine este botezat cu adevărat, făcând legătura și comuniunea între toți oamenii acestei lumi, rupând barierele trasate de satan între oameni prin intermediul miriadelor de religii pseudo-creștine sau necreștine. Iar această legătură este clară, indestructibilă, inconfundabilă, este ca lumina ce iese din mai multe tipuri de lanterne (oameni declarați creștini sau necreștini), dar care are același efect: face lumină pentru om pe cărarea întunecoasă a acestei lumi condusă de satan ( LUCA 4.5-8). Iar Lumina aceasta (IOAN 1.7) care ne ghidează din întunericul acestei lumi spre Rai, după cum Hristos ne spune, este: să nu ucizi, să nu preacurveşti, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb, să nu înşeli pe nimeni, să-ţi cinsteşti părinţii (Marcu 10.19)… Acesta-i numitorul comun care leagă toți oamenii neprihăniți ai lumii, indiferent de religia lor oficială, de rasa sau sexul lor, de țara sau poporul lor, după cum spun proorocii din Vechiul și Noul Testament: toţi care au credinţă sunt poporul sfânt al lui Dumnezeu, evrei sau neevrei, după cum zice în Osea că poporul lui Dumnezeu va fi cel ce nu era, iar poporul căruia i se spunea că nu e al Lui i se va spune fiii Dumnezeului celui viu (Romani 9.25-26).
    Mulți mi-au spus că cine nu-i botezat oficial, prin scăldarea într-un vas cu apă, ca fiind creștin, nu ajunge în Rai, dar botezul este cu totul altceva: este harul de a auzi și a primi Adevărul și Dragostea lui Dumnezeu, iar acest lucru sparge orice norme sau reguli prin Dragostea care-l determină pe om să facă binele, pe mafiot să nu mai ucidă la comanda stăpânului său malefic, care-l face pe vrăjitor să se lepede de ritualurile satanice și să facă binele, care-l determină pe președinte să dea ordin trupelor de a se întoarce acasă din țările pe care le asuprește și le extermină pentru a le fura bogățiile pe motiv că le democratizează (sic)… Din păcate însă, majoritatea oamenilor preferă întunericul (Ioan 3.19), iar omul bun nu poate fi atașat cu adevărat de lumea asta, și este urât de lume pentru că nu adoptă normele de conviețuire bazate pe nedreptate și crimă, pe așa-zisul lanț-trofic malefic atât de idolatrizat în media (IOAN 17.14). Sunt siderat cum mii de oameni strigă pentru drepturile animalor în timp ce se îmbuibă cu carne de miel, vită, porc, oaie. Sunt siderat cum unii spun că nu mănâncă carne pentru că sunt budiști, nu creștini, când Dumnezeu îi roagă pe creștini să facă aidoma. Este bine să nu mănânci carne, să nu bei vin şi să te fereşti de orice lucru care poate fi pentru fratele tău un prilej de cădere, de păcătuire sau de slăbire. Fericit este cel ce face asta din plăcere, nu din obligaţie ce vine împotriva dorinţei lui (Romani 14.21-22). Și apoi, nu ni se spune clar că la a doua venire a lui Mesia vom fi toți vegetarieni, și nu va mai exista dușmănie între ființe, fie ele oameni sau animale? Cum poți spune că vrei binele în timp ce mănânci puiul vacii din curtea ta? Mulți vor spune că Iisus a mâncat pește după ce-a înviat, dar uită esențialul: El s-a mâncat pe Sine, căci peștele acela e din trupul Său, iar la a doua venire a Lui nu va mai avea nimeni de suferit. Cum poți fi fericit când îl faci pe altul să sufere? Mesia este descris la a doua venire a sa conducând şi împărţind dreptatea nu după înfăţişare, nu după auzite; lupul va sta cu mielul, viţelul cu leul, pardosul se va culca cu iedul şi vor fi mânate de un copil, pruncul de ţâţă se va juca la gura bortei năpârcii, copilul înţărcat va băga mâna în vizuina basilicului, vaca şi ursoaica vor paşte la un loc şi puii lor se vor culca împreună, leul va mânca paie ca boul, și astfel tot lanţul trofic satanic va fi distrus (Isaia 11.1-9). Toate cele bune, de aici, din România, vouă tuturor…

    Apreciază

    1. Cristi, tie si tuturor care gindesc si filozofeaza ca tine, doresc ca Dumnezeu sa-si implineasca planul LUI , iar pe mine sa ma lumineze sa inteleg de ce a trebuit ca insusi Domnul Isus, Dumnezeu intrupat a trebuit sa se boteze la 33 de ani in apa Iordanului. Restul sunt amanunte.
      Imi place felul de de a divaga, de a aluneca in idei si ginduri personale pacifiste, frumoase, line, finute…etc . Singurul lucru biblic insa pe care ti-l pot spune este tot din biblie (parafrazare) : gindurile tale sunt ca cerul de pamint de gindurile lui Dumnezeu! Panimaiesh?
      Poate asa vor intelege multi dintre cei ce bloguiesc a religie , de ce pastorul profesor univarsitar Iacob Coman ii numeste pe toti mincinosi. Dovada sau proba spre demonstratie a adevarului rostit de pastor este tocmai acest lucru, aceste cuvinte rostite de Dumnezeu prin Duhul Sfint.
      Pace tie Cristi si, asa cum am afirmat, este un lucru rar ca cineva sa te infrunte cu asa finete si asa filozofeala.
      Fii binecuvintat si sa auzim ca suntem frati in Domnul Isus. ( Fratii mei si mama mea sunt cei care ….) hai sa fim si noi printre acestia.

      Apreciază

  14. Eheheeei daragii Mosului , situatiunea se inaspreste ,devine pe zi ce trece tot mai incordata !. Avem datoria crestina , frateasca sa vorbim ADEVARUL din CUVANT . Refuzand sa vorbim , vor vorbi pietrele si bolovanii ce marginesc infrastructura romaneasca. Satan-sarpele cel vechi- pierde teren , se catraneste vazand cu ochii, se infioara, se agita , stie ca timpul lui este limitat. Vedem limpede convulsiile si spasmele slujitorilor si emisarilor lui, profesional deghizati in crestini si propovaduitori ai Cuvantului ,inarmati la costum cu diplome ,cu titluri si doctorate ce reflecta pregatirea lor pentru manipulare ,control, pentru impresie si dominare . Lupta din rasputeri pentru a duce in ratacire , a distruge slaba credinta a celor micuti, ce-l slujesc cu o inima curata pe Isus.Dr stiti cu tortii ca planurile oamenilor nu sunt planurile lui Dumnezeu , ele pastreaza o distanta ca de la cer la pamant. Mosu se ocupa de o buna bucata de vreme de acesti vicleni si luciosi serpi si naparci veninoase . Ei s-au infiltrat in toate sferele si ghetourile Lumii Evanghelice (cum i-ar place lui Alin Cristea sa auda ) .Au patruns si s-au cocotat la toate nivelele la care Evanghelia lui Hristos este propovaduita in limba romana ,atat in tara cat si in diaspora.Azi putem vedea intreaga lor tumultoasa activitate deslusit ,fara prea mare efort ,ajutati de acest miraculos dar practic navod si plasa de pescuit, numita „inter- NET” . Cand pescarul trage navodul afara din apa ,pe langa sanatosul, sidefiul si sclipitorul peste prins ,va gasi si va scoate din el si unele vietuitoare hidoase si spurcate , broaste, lipitori , serpi. ” Ioan a zis : „- Invatatorule , noi am vazut pe un om scotand draci in numele Tau ; si l-am oprit , pentruca nu venea dupa noi . ” Nu-l opriti ” ,a raspuns Isus , ” caci nu este nimeni , care sa faca minuni in Numele Meu , si sa Ma poata grai de rau indata dupa aceea . Caci cine nu este impotriva noastra , este pentru noi . Si oricine va va da de baut un pahar cu apa, in Numele Meu ,pentruca sunteti ucenici ai lui Hristos ,adevarat Va spun ca nu-si va pierde rasplata . Dar daca va face cineva sa pacatuiasca pe unul din acesti micuti , cari cred in MIne ,ar fi mai bine pentru el sa i se lege de gat o piatra mare de moara si sa fie aruncat in mare . ” No ,Cristi dragul meu , si tu Chifa , va roaga Mosu’ sa reflectati profund la aceste versete ce le gasiti in Sfanta Scriptura ,la Marcu 9 :38- 42 . Prajina ajutatoare sariturii tale este utila si buna doar in cazul cand ea este mai lunga dcat latimea albiei raului –
    cu dragoste crestina, Mos Ion Roata

    Apreciază

  15. Dragilor ce credeți întru Hristos și unicul Său Cuvânt, Biblia, eu caut să ne apropiem prin Cuvântul Biblic, prin Lege. Binențeles că eu cred în Botez, altfel n-aș fi creștin… Tristar, cred că ți-ai dat seama că eu nu contest Botezul, din contră, arăt ce înseamnă cu adevărat botezul. Got it? De ce nu spui deschis ce crezi? Eu înțeleg și că creștinul trebuie să fie șiret ca șerpii, dar nu uita că trebuie să fie blând ca porumbeii (Matei 10.16-20). Pe scurt, am dedus din răspunsul tău că nu consideri urmarea legii (Marcu 10.19) drept mărturie obligatorie a botezului. În ce privește botezul lui Mesia de către Ioan, nu are nici o legătură cu botezul care se practică actualmente de urmașii în duh ai vrăjitorului Simon care căuta să cumpere taina botezului de la apostolul Petre. Nu e așa ușor să botezi, dragă Tristar. Plus de asta să nu uităm ce ne previne Domnul cu privire la botez și la creștinii căzuți din nou în păcat, anume că s-au și osândit la a doua moarte… E suficient să ne uităm în jur dragă Tristar, și vedem că nu mai există prooroci, oameni ai lui Dumnezeu care să aibă puterea minunilor, a învierii trupurilor celor morți, a vindecărilor minunate și adevărate; nu mai există, din păcate, decât minuni mincinoase și falși prooroci, infatuați și dornici de faimă și avere aidoma vrăjitorului Simon (Fapte 8.18-20)…
    Să nu uităm pilda adevăratului credincios, după exemplul fiilor și al samariteanului (Matei 21.28-31, LUCA 10.25-37). Așadar, prietene creștin, cine este creștin botezat prin Duh Sfânt, cel care are dragoste și face binele, sau cel care spune că este creștin botezat și nu face binele? Normele și regulile nu sunt bătute în cuie, asta ne-o spune clar Iisus Hristos, atât după pilda dată de Iisus cu cel care deși nu era cu creștinii făcea binele în numele lui Hristos (LUCA 9.49-50), cât și la Marcu 10.19 (Iisus spune ce să faci ca să ajungi în Rai, anume să nu ucizi, să nu preacurveşti, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb, să nu înşeli pe nimeni, să-ţi cinsteşti părinţii). Ți se pare că aceste lucruri vin în contradicție cu Botezul? Să nu uităm, drag creștin, că fără lege suntem fiare sălbatice, lupi turbați, hoți și criminali, așa cum spune Dumnezeu că de nu urmezi Legea, nu ajungi în Rai chiar de proorocești sau faci minuni în numele Lui: mulţi dintre necredincioşi se vor plânge lui Dumnezeu în ziua apocalipsei, spunându-i că au proorocit în numele Lui, au scos dracii în numele Lui, au făcut minuni în numele Lui, însă pentru că nu au ascultat poruncile, legea, principiile luminii (să nu ucizi, să nu preacurveşi, să nu furi, să nu înşeli pe nimeni, să-ţi cinsteşti părinţii, …), vor fi lepădaţi de Dumnezeu (Matei 7.22-23)
    Aa, e ideal să fii botezat prin procedurile standard și să urmezi Legea, dar există și procedurile non-standard, asemeni cazului samariteanului sau fiului neascultător cu vorba… Botezul înseamnă să te umpli de Dragoste pentru bine, frumos, dreptate, pace. Cine este cu Duhul se vede uşor, căci el urmează dragostea, bucuria, pacea, răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credincioşia: Galateni 5.22. Doamne ajută!

    Apreciază

    1. Cristi , dragul meu prieten. Sunt coplesit de insiruirea lucrurilor din ultima postare.Problema este ca la un momentdat amesteci botezul in apa cu botezul Duhului Sfint. Botezul in apa ramine cum am spus, in „Iordan” iar botezul Duhului Sfint il avem la Cincizecime. Daca si asta te incurca este destul de Trist.
      Faci unele remarci pe care eu nu le pot primi pentru ca nu vreau eu. Adica, pui botezul pe seama comportamentuli si apoi il acoperi cu cele 10 porunci. Eu nu spun ca ele nu sunt adevarate sau nu sunt folositoare. Sunt si fac parte din biblie. Dar, eu am auzit ca ceva s-a schimbat in Planul lui Dumnezeu in momentul in care a vazut ca acestea legi nu prea produc efect. Si atunci, Dumnezeu in atotputernicia SA , a dat TOTUL , adica pe UNICUL sau Fiu si….atentie marita…CERE TOTUL, nu 10 % ,nu 50% nu 99,99%. Fr scump Wurmbrand, intr-o predica spunea ca TOTUL inseamna pentru toti TOOOOOOOOOTUL! Intelegi tu acuma?
      Referitor la botezul Duhului Sfint, cred ca ai aflat si tu ca Duhul Sfint a fost dat numai DUPA ce Domnul Isus s-a dus la Tatal! Deci botezul Duhului Sfint il avem numai de la Rusalii. Este corect?
      Daca te opresti putin si asupra rosturilor acestor boteze, vei afla si mai multe lamuriri legat de NASTEREA DIN APA, NASTEREA DIN DUMNEZEU adica nasterea din duh , acestea lamurindu-ti lucrurile. Sa nu confunzi NASTEREA DIN NOU cu celelalte nasteri. Pentru nasterea din nou, despre care vad ca nu prea te strufoci, cred ca toata crestinatatea ar trebui sa fie cel mai tare preocupata.ESTE BAZA INTRARII IN CRESTINISM. Fara nasterea din nou nimeni nu va vedea imparatia, nu?
      Asculta-ma bine prietene Cristi. Ap Pavel spune ” am murit, nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine” ! Intelegi tu ce trebuie sa se intimpe ca sa poata avea loc nasterea DIN NOU? Trebuie sa MURIM, omul vechi trebuie sa moara.Firea trebuie sa DISPARA COMPLET. Aceasta este conditia OBLIGATORIE ca Hristos sa ia chip in noi. Hristos si Duhul Sfint nu pot trai in paralel cu EU-l nostru, nu pot veni in gunoiul pacatului nostru. Si spun aceasta , siguranta avind-o tot din biblie: in PACAT m-a zamislit mama. Intelegi tu acuma de ce trebuie sa ne LEPADAM DE SINE?De ce trebuie sa moara omul vechi? CA SA FACA LOC BUN SI CURAT IN CARE HRISTOS SA IA CHIP pina la statura plinatatii !!!!!!Apoi, dupa ce Hristos a luat chip in noi , vom putea spune si noi ca ap Pavel: pot TOTUL in Hristos , care ma intareste> Si iar vin si zic, TOTUL inseamna TOOOOTUL. O mica pilda ai in ” iata semnele celor ce vor crede….. „astfel deci , mai gindeste-te cine spune ca el crede, cam ce ar trebui sa vedem noi? Caci este scris ” cind vor vedea faptele voastre bune, vor da slava lui Dumnezeu in clipa cercetarii, LUCRURI EXTRAORDINAR DE FRUMOASE SI PLIUNE DE PUTERE! Te intreb, cunosti vreo adunare unde mai poti vedea si simti PUTERE?
      Nu stiu daca am fost clar, ca de obicei, din rivna si dorinta de a marturisi ce inteleg eu ma cam grabesc si le prezint fara a fi atent la claritatea expunerii.Dar, ceea ce eu ca om nu pot prezenta , ma rog la Dumnezeu sa o faca EL.
      Apropo de vorbele mele cele scrise. Cred ca tu vezi ca eu ma feresc sa rostesc de la mine, de regula si din ascultare de Dumnezeu, folosesc biblia pentru ca este scris” cine vorbeste sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu”. Si eu cred aceasta pentru ca vorbind in aceasta forma NU PACATUIM, suntem scutiti de a gresi
      Fii binecuvintat.

      Apreciază

  16. Tristar, prietene, cu tristețe o spun că nu ai exercițiul comunicării raționale. Ești identic cu preoții ortodocși care-mi spun cu mânie proletară că sunt eretic pentru că pretind că ei pretind că biserica mântuirii neamului mântuie neamul. Got it? Biserica denumită chiar de popii ortodocși ca fiind a mântuirii neamului nu înseamnă că are pretenția de a mântui neamul, zic prelații aurii, ofuscați nevoie mare de „erezia” pretenției mele, așa cum ei nu se închină la idoli atunci când pupă idolatru morții și icoanele ”făcătoare de minuni”… Capisci? Nema logica, e undeva plecată cu sorcova prin neant, lălăind isteric cântări de laudă Domnului aidoma regelui David care s-a culcat cu nevasta lui Urie după ce a aranjat asasinarea lui. Unde am confundat eu botezul cu apă cu botezul cu duh sfânt? N-are nici o noimă ce spui. Încearcă să nu mai contrazici de dragul contrazicerii, ci vino cu idei raționale, constructive, creștine. Cum poți spune, senin bag seama, că tu vii cu argumente creștine și biblice iar eu nu, când este exact invers, eu dându-ți și citatele biblice propriu-zise, atât cele referitoare la botez cât și la Lege în vreme ce tu contrazici fără logică?! Au nu știi tu oare, prietene, că mai presus de toate e Legea, iar nu cutumele bisericoase? Cutumele religioase au fost desființate de pe vremea proorocilor din Vechiul Testament, Legea însă este eternă, imuabilă, este decalogul prin filtrul căruia vor fi judecați toți oamenii, indiferent de cutumele lor religioase. Iisus o spune, nu eu, iar eu îți dau și citatele biblice, spre deosebire de tine care nu le dai (Matei 5.17). Au nu știi tu oare că trebuie s-o lași mai moale cu rugăciunile și să urmezi Legea?! Hei, nu te supăra pe mine, eu vin cu argumente biblice, eu vin cu cuvintele spuse de Hristos însuși. Adevărata rugăciune nu constă în vorbe bolborosite şi nenumărate, căci Dumnezeu ştie ce ai nevoie (Matei 6.7-8). Rugăciunea creştină este una, anume Tatăl Nostru: Matei 6.9-13. Rugăciunea nu se face în public, nu la biserică sau la colţul străzii ca să te vadă lumea, ca să nu fii făţarnic şi să te rogi de ochii lumii, unde răsplata celui ce se roagă în public va fi a oamenilor ce-l văd, nu a lui Dumnezeu (Matei 6.5). Adevărata rugăciune se face singur, în odaia ta (Matei 6.6). Dumnezeu nu cere jertfă, nici jertfă de ispăşire, nici dar de mâncare, nici ardere de tot, ci ascultare (Psalmul 40.6). Dumnezeu respinge jertfele de sânge, darurile, tămâierile, lunile noi, zilele de odihnă şi adunările religioase de la sărbători pe care nu le mai poate suferi, căci mâinile oamenilor care ţin aceste sărbători şi ceremonii sunt pline de nedreptate şi sânge, şi le cere să se cureţe de acest sânge, să nu mai facă nedreptate (Isaia 1.11-16). Nu te supăra, dar mi se pare evident, nu suporți Legea. Dar, vezi tu, Tristar, doar Legea ne mântuie (Marcu 10.19), oricât de mult ți-ar displace acest Adevăr spus răspicat de Hristos însuși, nu ceremoniile religios-pompoase, fie ele și de așa-zis botez, care nici măcar cu apă curată nu e, darămite cu Duh Sfânt.. Nu declarații pompoase cum că ești creștin și te rogi de mama focului dimineața, la prânz și seara te mântuie, ci dragostea pentru aproape și plăcerea de a face binele. Adevărata rugăciune este să faci binele, să ajuţi pe sărman, să faci dreptate orfanului, să aperi pe văduvă (Isaia 1.17). Sunt pline bisericile de curve, criminali și hoți cu cruci de-o tonă atârnând la gât și donând bani furați către biserică, în speranța deșartă că fărădelegea lor va fi iertată deși comit în continuare fărădelege. Câștigul de la desfrânată și prețul de pe câine să nu le duci în biserică pentru împlinirea oricărei făgăduințe, căci sunt urâciune înaintea lui Dumnezeu (Deuteronom 23.18)… Încearcă să te concentrezi la acest Adevăr: mulţi dintre necredincioşi se vor plânge lui Dumnezeu în ziua apocalipsei, spunându-i că au proorocit în numele Lui, au scos dracii în numele Lui, au făcut minuni în numele Lui, însă pentru că nu au ascultat poruncile, legea, principiile luminii (să nu ucizi, să nu preacurveşi, să nu furi, să nu înşeli pe nimeni, să-ţi cinsteşti părinţii, …), vor fi lepădaţi de Dumnezeu (Matei 7.22-23). Încearcă să nu abordezi subiectul ca un PR officer al patronilor de corporații industrial-agrare, și recunoaște că doar Legea mântuie, nu o ceremonie de botez dubios ce nu are nimic, dar absolut nimic în comun cu botezul Sfântului Duh. În rest, s-auzim numai de bine, iar Domnul să te lumineze cu dreptatea Lui…

    Apreciază

    1. „recunoaște că doar Legea mântuie,”

      Daca ce ai scris tu este adevarat, ma fac popa la mormoni doar asa ca sa ma pot insura de mai multe ori, ca aceasta nu incalca legea la ei.
      Nu mai reiau si alte „pasaje faine” dar , pentru mine ramine distractiv modul tau de expunere, chiar daca Vechiul testament a avut ca finalitate RASTIGNIREA DOMNULUI ISUS , iar daca nu vom intelege ca PLATA PACATULUI ESTE MOARTEA, cu Noul Testament vom avea grija sa RASTIGNIM A DOUA OARA PENTRU NOI PE DOMNUL ISUS. In colo doar maruntisuri si amanunte .Si mai indraznesc un sfat si cred ca poate fi ultimul. Tu in afara celor 4 evanghelii citesti si epistolele? Ca eu am aflat ca si acestea sunt scrise tot de apostoli si tot sub calauzirea sau inspirate de Duhul Sfint sunt.
      Distractia cea mai mare mi-ai facut-o cu „patronii corporatiilor industrial-agrare” . Si cred ca ai dreptate, doar ca intrebarea ai adresat-o gresit. fr Iacob Coman se adresa ceva vreme in urma unor categorii care cu pompa se numesc „mai marii nostri” care , Doamne ce coincidenta. Se spune ca tocmai acestia sunt „patronii celebri” ai „naivelor turme de oite” din cadrul corporatiilor industrial-agrare , mai nou numite biserici, desi biblia le spune adunari. De risul lumii ce frumos stau la muls, aproape ca nu se poate crede asa ceva, dar…nu cred ca se poate numi semn sau minune ori poate da!
      Fii binecuvintat.

      Apreciază

      1. PS. Prietene Cristi, am incercat sa merg la culcare dar, sincer recunosc, ca cele vorbe ale tale m-au pus pe un ris cu sughituri.Iaca aduc in copy-paste (ca la romani este la moda) s-apoi o sa comentez , dar foarte putin.O fac din toata dragostea pentru tine, o fac in semn de ajutor pentru a nu se pierde credinta ta, asa cum este ea. Iaca:

        „Hei, nu te supăra pe mine, eu vin cu argumente biblice, eu vin cu cuvintele spuse de Hristos însuși. Adevărata rugăciune nu constă în vorbe bolborosite şi nenumărate, căci Dumnezeu ştie ce ai nevoie (Matei 6.7-8). Rugăciunea creştină este una, anume Tatăl Nostru: Matei 6.9-13. Rugăciunea nu se face în public, nu la biserică sau la colţul străzii ca să te vadă lumea, ca să nu fii făţarnic şi să te rogi de ochii lumii, unde răsplata celui ce se roagă în public va fi a oamenilor ce-l văd, nu a lui Dumnezeu (Matei 6.5).

        Pai cum poti tu crede ca eu ma pot supara pe asa bogatie de talent ?
        In primul rind nu stiu cine m-a invatat „gresit” dar rugaciunea mea nu este numai o cerere, eu nu-L cred pe Domnul Isus un „caritas”, „o banca” , „un depozit de gross” sau alte asemenea . Mie mi-a spus Mosul meu sa ma rog pentru pacea Ierusalimului, mi-a mai spus cineva ca trebuie sa mijlocim pentru frati si pentru toti oamenii, apoi parca aceasta nu era destul, mi-a spus sa ma rog la Dumnezeu sa scoata oameni la mintuire, sa ne rugam si pe unii ( nu spun ca tine , dar ma gindesc) sa-i scoatem ca din foc. Ba mai mult, sa postim si apoi cu rugaciune sa scoatem duhurile rele, apoi ceva si mai frumos. Rugaciunile sa nu fie numai cu cereri, sa fie si cu MULTUMIRI, ce zici? Se spune ca acestea sunt placute lui Dumnezeu. Mai sunt o sumedenie de rugaciuni dar te las sa-ti exersezi si tu mintea ca face bine, mai bine decit glutaromul.
        Referitor la LOCUL de rugaciune, din postarea ta am dedus ca esti om de casa.Si asta este bine pentru familia ta, dar, biblia mea spune ca barbatii sa ridice miini curate si sa se roage in ORICE LOC ! Cum suna asta referitor la odaita? Mai sunt si saraci care nu pot avea casute sau vilute peste tot pe unde merg ca sa poata folosi odaita. Apoi am auzit ca apostolii se rugau IMPREUNA cu Domnul Isus ba la templu, ba in gradina Ghetimani, ba pe corabie , ba in camera de sus, ohoho cite locuri au mai fost si nu le scriu ca sper ca intelegi ca vreau sa te ajut ca sa nu ai probleme mai tirziu. Si nu in ultimul rind, am aflat ca e bine sa traiasca fratii impreuna, ce bine este cind te cheama cineva la casa Domnului, ce zici, o fi adevarat? Ba se mai spune sa nu parasim adunarea cum au unii obiceiul, dar aici trebuie sa fi atent sa fie ADUNAREA SFINTILOR, nu vreun club religios.
        Intr-un cuvint, eu zic sa reformulezi postarile si sa-ti ceri iertare de la Domnul Isus sau sa ceri intelepciune ca cine cere cu inima buna, primeste.daca ceri pentru competitie ai toate sansele sa nu mai ajungi sa citesti biblia de la faptele apostolilor la apocalipsa. Si te asigur ca ai de pierdut daca se intimpla asta. Prietene Cristi, (ca daca esti Cristina e si mai rau) acuma te cred ca nu esti nici macar ortodox.M-ai convins, macar ca recunosc ca sunt destul de tare la cerbice.
        Domnul sa ne intelepteasca si pe noi.

        Apreciază

  17. Iata ce mosu’ citit in acesta seara :

    Iacov 1
    „1. Iacov, rob al lui Dumnezeu si al Domnului Isus Hristos, catre cele douasprezece semintii care sunt imprastiate: Sanatate!

    2. Fratii mei, sa priviti ca o mare bucurie cand treceti prin felurite incercari,

    3. ca unii care stiti ca incercarea credintei voastre lucreaza rabdare.

    4. Dar rabdarea trebuie sa-si faca desavarsit lucrarea, ca sa fiti desavarsiti, intregi si sa nu duceti lipsa de nimic.

    5. Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare, si ea ii va fi data.

    6. Dar s-o ceara cu credinta, fara sa se indoiasca deloc: pentru ca cine se indoieste seamana cu valul marii, tulburat si impins de vant incoace si incolo.

    7. Un astfel de om sa nu se astepte sa primeasca ceva de la Domnul,

    8. caci este un om nehotarat si nestatornic in toate caile sale.

    9. Fratele dintr-o stare de jos sa se laude cu inaltarea lui.

    10. Bogatul, dimpotriva, sa se laude cu smerirea lui: caci va trece ca floarea ierbii.

    11. Rasare soarele cu caldura lui arzatoare si usuca iarba: floarea ei cade jos, si frumusetea infatisarii ei piere; asa se va vesteji bogatul in umbletele lui.

    12. Ferice de cel ce rabda ispita. Caci, dupa ce a fost gasit bun, va primi cununa vietii pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.

    13. Nimeni, cand este ispitit, sa nu zica: „Sunt ispitit de Dumnezeu.” Caci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau, si El insusi nu ispiteste pe nimeni.

    14. Ci fiecare este ispitit, cand este atras de pofta lui insusi si momit.

    15. Apoi pofta, cand a zamislit, da nastere pacatului; si pacatul, odata faptuit, aduce moartea.

    16. Nu va inselati preaiubitii mei frati:

    17. orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, coborandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare.

    18. El, de bunavoia Lui, ne-a nascut prin Cuvantul adevarului, ca sa fim un fel de parga a fapturilor Lui.

    19. Stiti bine lucrul acesta, preaiubitii mei frati! Orice om sa fie grabnic la ascultare, incet la vorbire, zabavnic la manie;

    20. caci mania omului nu lucreaza neprihanirea lui Dumnezeu.

    21. De aceea lepadati orice necuratie si orice revarsare de rautate, si primiti cu blandete Cuvantul sadit in voi, care va poate mantui sufletele.

    22. Fiti implinitori ai Cuvantului, nu numai ascultatori, inselandu-va singuri.

    23. Caci, daca asculta cineva Cuvantul, si nu-l implineste cu fapta, seamana cu un om care isi priveste fata fireasca intr-o oglinda,

    24. si, dupa ce s-a privit, pleaca si uita indata cum era.

    25. Dar cine isi va adanci privirile in legea desavarsita, care este legea slobozeniei, si va starui in ea, nu ca un ascultator uituc, ci ca un implinitor cu fapta, va fi fericit in lucrarea lui.

    26. Daca crede cineva ca este religios, si nu-si infraneaza limba, ci isi insala inima, religia unui astfel de om este zadarnica.

    27. Religia curata si neintinata, inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor si sa ne pazim neintinati de lume. ” Domnul sa va poarte de grija , sa va calauzeasca sa va ocroteasca , sa va binecuvinteze –

    Apreciază

  18. Frate Tristar, am așa o impresie, anume că râzi tu râzi, da” nu-i râsu” tău, căci eu am venit cu Cuvântul, tu cu poante de clasa a doua primară… Tot ce am scris eu este adevărat. Pune mâna pe carte și citește-ți Biblia. Dacă pe tine nu te lasă să dormi și te face să râzi în hohote disprețuitoare ce spune Hristos, și ți se păre nașpa că El spune să lași balivernele și să te rogi curat, singur, în camera ta, fără bolboroseli și fățărnicii, e treaba ta. Ți-aș recomanda însă niște videoclipuri cu Chip și Dale ca să râzi copios; și sănătos. De Hristos nu se râde, prietene, crede-mă. Să-mi spui că trebuie să-mi cer scuze c-am îndrăznit să-ți dau citatele biblice în care Hristos îți spune s-asculți Legea și să faci binele, nu să te zbengui în public, e aiurea rău de tot; da” rău de tot, înțelegi tu asta?!… Îți recomand cu căldură niște ceai de tei, să poți dormi; e bun în toate cazurile de nevrotism sau halucinații. Iar dacă tu crezi că atunci când mergi la cluburile astea de fandoseli unde mincinoșii perorează și surzii se fac că ascultă, după cum bine spune fratele Iacob Coman, e același lucru cu întrunirile apostolilor și ucenicilor lor, e și mai rău… Sper să nu-mi spui că faci și minuni și zburzi în pași de dans pe apele Iordanului, că chiar nu te cred… Nici un loc unde se ascunde adevărul și se minte nu poate fi biserica lui Dumnezeu, și din acest motiv Hristos ne spune să ne rugăm singuri în camera noastră (Matei 6.6). Hai să-ți mai dau ceva de râs, că văz că ai insomnii din cauza mea: Nu mai nădăjduiţi în muritori, căci nu au nici o putere (Isaia 2.22). Nici unul să nu se numească dascăl, căci doar Hristos e dascălul nostru (Matei 23.10)…Cel mai mare dintre oameni este cel mai mic dintre ei și slujitorul lor, acela e creștinul (Matei 23.11). Așadar, Tristare, nu fi trist, lumea e rea și nu toți vor să lălăie și să calce Legea în picioare, în ritm de cumba ia sau de fanfară ce cântă vesel în timp ce Titanicul se duce la fund… Got it? Știu, știu, te enervează la culme ce spune Hristos și-ți vine să cânți prin biserici, da” ce să-i faci, unii mai și ascultă de Hristos, spre deosebire de majoritatea oamenilor care preferă întunericul și din care evident faci parte (IOAN 3.19). Nu știu dacă ți-ai dat seama, dar eu vin cu argumentație logică, cu citate biblice, în vreme ce tu scrii chestii incoerente și spui că ce spune Hristos e nașpa… Nașpa! Nu-ți spun că ești o fată nevinovată, căci sunt convins că multe femei sunt cu mult deasupra ta, care ești evident un misogin complexat, de vreme ce habar n-ai că și femeile pot fi prooroci și judecători. Hei, nu intra în panică, dacă nu mă crezi, întreabă-mă și te voi lumina, nu cu păreri proprii, ci, ca și până acum, cu cuvintele biblice. Nu trebuie decât să mă rogi… Dumnezeu să te lumineze și să te întoarcă la Hristos, căci evident nu îl placi…

    Apreciază

  19. ,,Sfinții „pastori din Buzău (care mint de îngheață apele-nu chiar toți la fel) s-au simțit atât de jigniți de predica pastorului Iacob Coman încât s-au întâlnit urgent și au făcut demersurile necesare pentru scoaterea acestuia din rândul lor până pe 20 aprilie!!!!!!!!!!!!!
    Rugati-vă ca Domnul să facă în așa fel să nu li se izbândească planurile,chiar dacă și diavolul mai face minuni câteodată!

    Apreciază

  20. Biserica pune drept arhierei oameni corupţi, pe când credinţa pune drept stăpân pe Isus, cuvântul cel drept al jurământului de dragoste întru credinţă (Evrei 7.28)…
    Apostolul Petru ne previne că între creştini s-au ridicat prooroci mincinoşi, falşi învăţători, care strecoară pe furiş erezii nimicitoare (patristica ortodoxă şi catolică cu închinare la morţi, cu invocare a ajutorului morţilor şi muritorilor, a ajutorului îngerilor, când de fapt singurul mijlocitor dintre om şi Dumnezeu este omul Isus Hristos, precum şi alte erezii şi alte false scripturi, cum este cea mormonă etc), aceşti preoţi ai satanei se vor lepăda de stăpânul Iisus care i-a răscumpărat, vor cere să te spovedeşti lor, nu lui Hristos, iar pentru asta o pedeapsă năpraznică va cădea pe ei. Mulţi îi vor urma pe aceşti preoţi eretici care vor spune de cei care urmează doar biblia că sunt eretici, vorbindu-i de rău pe adevăraţii creştini în timp ce caută să obţină câştiguri materiale urâte de la noi, binecunoscutele şpăgi împovărătoare şi obligatorii de facto de la enoriaşii lor, deşi slujbele lor sunt deja plătite de la bugetul poporului (2 Petru 2.1)…Isus cere oamenilor să se păzească de cărturari (preoţi), cărora le place să umble în haine lungi, să le facă lumea plecăciuni prin piețe, ei umblă după scaunele dintâi în sinagogi (biserici), după primele locuri la ospețe, mănâncă pomenile morților văduvelor și fac rugăciuni lungi de ochii lumii, astfel că o mai mare osândă va veni peste ei (Marcu 12.38-40)

    Apreciază

  21. Exagerezi si bati campii. Unde este Cuvantul care l-ai predicat. Am inteles ca toti mint,ai spus-o de multe ori,dar unde este predica ta din Biblie ca sa zideasca pe cineva.

    Apreciază

  22. Probabil ca se refera la pastorii pe care ii cunoaste dansul. Eu cunosc o alta „tagma”, sa folosesc sintagma dansului, care traiesc adevarul si il predica.
    As fi curios sa vad cum explica fratele Iacob Ezechiel 18:20 „Sufletul care pacatuieste acela va muri”. Acest verset este de stiut ca este folosit de adventisti pentru a elimina ideea iadului din teologia lor.

    Apreciază

    1. Voiam sa te întreb cine ți a spus ca adventiștii au eliminat iadul din teologia lor? Sau te referi la faptul că ei nu cred ca iadul exista acum, ci va fi doar la judecata finală?

      Apreciază

  23. Invitația pe care o face autorul acestui web-site nu este chiar adevărată, atunci când vorbește despre acest „frate păstor” al lui.
    Am ascultat (vizionat) mesajul acestui om, Iacob Coman. Şi nu am găsit locul unde să vorbească de ieșirea lui din acest cerc al „mincinoșilor”, expresie pe care el însuși a folosit-o în prezentarea pe care a făcut-o, „Iacove, și tu ai intrat în rândul mincinoșilor?”
    Într-adevăr el a prezentat starea reală a „lucrătorilor”, a celor care-și spun „pastori”, dar care de fapt duc pe foarte mulţi oameni în rătăcire, însă nici el nu a ieșit din cercul pe care chiar el l-a demascat (Efeseni 5:11) și împotriva cărora a vorbit.

    „Vai şi de voi, învăţători ai Legii”, a răspuns Isus. „Pentru că voi puneţi pe spinarea oamenilor sarcini grele de purtat, iar voi nici măcar cu unul din degetele voastre nu vă atingeţi de ele. (Luca 11:46)

    Apreciază

    1. S-ar putea ca el sa se fi trezit, chiar daca noi care suntem departe de el nu vedem acest lucru. Doar Dumnezeu stie daca Coman s-a pocait de minciuna de care acuza pe toti pastorii si se acuza si pe el insusi, sau nu. Un lucru e sigur, sau aproape sigur: Invatatorii turmei, se folosesc de minciuna.

      Apreciază

      1. Aristotel, cuvântul lui Dumnezeu este clar, căci este arătat și clarificat faptul ca cineva poate fi judecat „din cuvintele lui”. Eu nu am spus nimic de la mine, ci am făcut referire la ce spune Biblia. Si eu am făcut parte din rândul „lor”, vorbesc de „învățătorii turmei”, asa cum i-ai numit tu, dar la un moment dat Dumnezeu mi-a dat lumină (Psalmii 36:9) și când am văzut că eram greșit (căci eram în minciună și aceasta propagam și eu) m-am pocăit. Le-am spus tuturor oamenilor din cele două adunări pe care le conduceam și timp de mai multe zile le-am vorbit de ADEVĂR, după care, văzând că ei nu ascultă, am ieșit din mijlocul lor (2 Corinteni 6:17; Isaia 52:11),

        Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit. Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină şi din cuvintele tale vei fi osândit.” (Matei 12:36-37)

        Apreciază

  24. Cu luni in urma am ascultat intreaga predica a pastorului cu pricina, si nu m-am gandit nici o clipa la faptul ca el apartine unei confesiuni fie ea si adventista. Pentru mine, el a spus un mare adevar

    Apreciază

    1. „Marele adevăr” de care vorbești, a fost poate numai pentru tine.
      Faptul că „cineva”, oricine ar fi el, aparține unei confesiuni (reiau formularea ta), nu înseamnă că acea persoană este in adevăr.
      Nicăieri nu spune in Sfintele Scripturi că cineva aparține, sau trebuie să aparțină unei confesiuni. Acest lucru, tu vrând să-i dai această interpretare, si faci din ea o învățătură care nu vine din Cuvântul lui Dumnezeu.
      Chiar dacă cineva, mai înainte de a veni la Hristos, poate că, „aparținea unei confesiuni,” totuși, odată ce ajunge la Hristos, ajunge la adevăr. Prin urmare, este o făptură nouă, fiindcă cele vechi nu mai există, desigur nici „confesiuni, nu mai există.

      Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2 Corinteni 5:17)

      Apreciază

  25. Nu va cunosc pe nici unul din voi, care a-ți făcut comentarii. Vad ca majoritatea a-ți ascultat degeaba aceasta predică. Unii va certați alți va contraziceți iar alți suferă de intelect. Am sa fac o paranteza ( sunteți surzi dragilor). Urmărind predica și văzând comentariile am constatat ca predica este 100% adevăr iar mulți din voi sunteți surzi.

    Apreciază

  26. Super tare e mesajul, nu am auzit asa ceva din gura unui pastor, sa-si marturiseasca minciunile, sa spuna adevarul, asa cum o face fratele Iacob.
    Biserica Adventista are un mare HAR dat de Domnul ca un pastor ca Iacob spune lucrurilor pe nume. BRAVO !!! Respect!!!
    Traiasc de 5 ani in Germania, cu adevarat nemtii au verticalitate, nu mint, iti spun adevarul direct daca tu il intrebi!! Daca tu nu-l intrebi te lasa in banii tai,…dar te ignora ca isi da seama ca esti un mincinos, laudaros, …caracteristic romanilor….asa sunt si eu – mincinos si laudaros…

    Apreciază

    1. Cei ce vor sa para „intelepti” spun ca ascultand predica au auzit „un mare adevar”, altii „ca predica este 100% adevăr…” si ca doar ei vad aceasta pe cand altii nu.. iar altii spun ca-i „tare mesajul”, etc.
      Dar Biblia spune: Nu este niciunul care să aibă pricepere. Nu este niciunul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu. Toţi s-au abătut şi au ajuns nişte netrebnici. Nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar. (Romani 3:11-12)
      Nu toti sunt in adevar, multi nu au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiţi. Ei nu pricep ca Dumnezeu alege pe cine vrea si impietreste pe cine vrea, (Romani 9:18) dar nu toti care spun „Doamne, Doamne” sau cei ce-si spun ca sunt crestini, cunosc adevarul. Ba, cei mai multi il urasc.
      Isus a spus ucenicilor Săi, deci acelora pe care El i-a ales:

      „Vouă”, le-a zis El, „v-a fost dat să cunoaşteţi taina Împărăţiei lui Dumnezeu; dar pentru cei ce sunt afară din numărul vostru, toate lucrurile sunt înfăţişate în pilde; pentru ca, „măcar că privesc, să privească şi să nu vadă, şi măcar că aud, să audă şi să nu înţeleagă, ca nu cumva să se întoarcă la Dumnezeu şi să li se ierte păcatele.” (Marcu 4:11-12)

      Isus, este Cuvantul (Ioan 1:1), El este adevărata Lumină, care luminează pe orice om venind în lume (Ioan 1:9), fara aceasta „Lumina” toti sunt in intuneric.

      „Dacă rămâneţi în cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” (Ioan 8:31-32)

      Apreciază

Comentariile sunt închise